Έχεις φακίδες; Να γιατί -σύμφωνα με την επιστήμη- πρέπει να νιώθεις ιδιαίτερη

Το πιο γλυκό χαρακτηριστικό που λατρεύουν και οι άντρες.
Έχεις φακίδες; Να γιατί -σύμφωνα με την επιστήμη- πρέπει να νιώθεις ιδιαίτερη

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Στον Μεσαίωνα οι γυναίκες με φακίδες θεωρούνταν μάγισσες καθώς η σπανιότητα και η ομορφιά αυτού του χαρακτηριστικού υποτίθεται πως υποδείκνυε υπακοή στον Έκπτωτο.

Σήμερα, όμως, οι γλυκές φακίδες που στολίζουν τα πρόσωπα των λίγων και τυχερών, θεωρούνται ό,τι πιο αθώο και παράλληλα s e x  y στο πρόσωπο μιας γυναίκας, γεγονός που οδηγεί πολλές από εμάς να τις δημιουργούμε
τεχνητά με διάφορους τρόπους.

Οι φακίδες είναι σύμφωνα με την επιστήμη κληρονομικό στοιχείο και προκύπτει μόνο εάν και οι δύο γονείς το έχουν, ενώ οφείλεται στην καλοήθη μετάλλαξη του γονιδίου MC1R, το οποίο ρυθμίζει την μελανίνη του δέρματος. Όταν κάποια μελανοκύτταρα παράγουν περισσότερη μελανίνη, το δέρμα δεν μαυρίζει ομοιόμορφα και έτσι δημιουργούνται οι φακίδες.

Τα άτομα που έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό είναι εκείνα που έχουν ανοιχτή επιδερμίδα και κόκκινα μαλλιά. Οι φακίδες εκτός από το πρόσωπο, σε κάποια άτομα εμφανίζονται στα χέρια, στον ώμο και την πλάτη και εντείνονται περισσότερο μετά την έκθεση στον ήλιο.

Έχεις φακίδες; Να γιατί -σύμφωνα με την επιστήμη- πρέπει να νιώθεις ιδιαίτερη

Όπως καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, είναι εξαιρετικά σπάνιο να γεννηθεί κάποιος άνθρωπος και ειδικά σε Μεσογειακή χώρα με αυτό το χαρακτηριστικό. Έτσι, οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια τείνουν όλο και περισσότερο να ζητούν από τους make up artists να δημιουργούν φακίδες στα πρόσωπά τους με ειδικά προϊόντα ομορφιάς που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν σε πωλήσεις.

Το αποτέλεσμα που προκύπτει συνήθως μοιάζει να είναι αρκετά φυσικό, πράγμα ευχάριστο.

View this post on Instagram

#freckles

A post shared by Lindsay Lohan (@lindsaylohan) on

Αν αναλογιστούμε δε το τι γοητεία εκπέμπουν οι διάσημες γυναίκες που έχουν την τύχη να τις «φιλοξενούν» στο πρόσωπο τους, καταλαβαίνουμε από πού προκύπτει αυτή η τάση. Jennifer Lawrence, Lindsay Lohan, Emma Watson, Emma Stone και Gigi Hadid είναι μόλις μερικές από τις διάσημες γυναίκες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις φακίδες, ενώ στα υπέρ τους είναι το γεγονός πως ουδέποτε προσπάθησαν να τις απαρνηθούν.

 

Οπότε κορίτσια, όσες είστε τυχερές ευχαριστηθείτε την σπανιότητά τους. Και εμείς οι υπόλοιπες, ας καταφεύγουμε καμιά φορά στην τεχνική μέθοδο, αρκεί το αποτέλεσμα να μοιάζει φυσικό…