Οι δερματολόγοι απεφάνθησαν: Τι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου

Απαγορεύεται δια ροπάλου.
Οι δερματολόγοι απεφάνθησαν: Τι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου

Της Μάρως Καρούση 

Ήξερες ότι η βιομηχανία καλλυντικών δεν είναι και το πιο ασφαλές πεδίο να εμπιστευτείς όσον αφορά στην υγεία του δέρματός σου;

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση πως ό,τι κυκλοφορεί από γνωστές εταιρείες, είναι ασφαλές να το βάζουμε στο πρόσωπό μας, κάτι που δεν ισχύει. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν απαιτεί να εγκριθούν προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας προτού καταστούν διαθέσιμα στην καταναλωτική αγορά.

Οι δερματολόγοι, λοιπόν, μας αποκάλυψαν ποια είναι τα προϊόντα που απαγορεύεται δια ροπάλου να εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Οι δερματολόγοι απεφάνθησαν: Τι δεν πρέπει να βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου

Κανονικό σαπούνι (χεριών)

Οι δερματολόγοι δεν είναι μεγάλοι οπαδοί των κανονικών σαπουνιών του εμπορίου.

Εξηγούν λοιπόν, ότι το κανονικό σαπούνι λιώνει το δέρμα των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και χρησιμοποιεί σκληρές, αφύσικες χημικές ουσίες στερώντας από αυτό την απαραίτητη υγρασία, με αποτέλεσμα να το αφήνουν πολύ ξηρό.

Χημικά peelings στο σπίτι 

Μπορεί να φαίνεται μια γρήγορη, φθηνή και εύκολη λύση, όμως εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους.

Ένα κακό χημικό peeling που θα κάνεις μόνη σου, μπορεί να προκαλέσει ακριβώς το αντίθετο από άψογο δέρμα, όπως ουλές, φουσκάλες, διόγκωση ή και αλλεργική αντίδραση.

Προϊόντα με βάση το αλκοόλ

Ακολουθεί ένας πολύ καλός λόγος για να διαβάζετε πάντα την ετικέτα. Το οινόπνευμα.

Το οινόπνευμα, όταν απορροφάται από το δέρμα, όχι μόνο το στεγνώνει και το ερεθίζει αλλά μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις όπως ακμή, έκζεμα και ροδόχρου ακμή.

Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά;