2 απλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου

Απλοί και εγγυημένοι.
2 απλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου

Της Μάρως Καρούση
Ένα από τα στοιχεία που εκνευρίζουν πολύ τις γυναίκες, είναι οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Ακόμα κι αν έχεις το καλύτερο concealer που κυκλοφορεί στην αγορά, πάντα ένα μικρό «κομμάτι» τους θα φαίνεται. Οι περιβραχιόνιοι μαύροι κύκλοι, όπως ονομάζονται, είναι σκούρες ατέλειες γύρω από τα μάτια και υπάρχουν πολλές αιτίες της ύπαρξής τους.

Η ηλικία, η κληρονομικότητα ή οι περιβαλλοντικοί παράγοντες προκαλούν την εμφάνιση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια με την γενετική προδιάθεση να είναι εξαιρετικά κοινή.

Υπάρχουν όμως και μερικοί extra παράγοντες, που μπορούν να συντελέσουν όχι μόνο στην δημιουργία αλλά και στην εξέλιξη των μαύρων κύκλων, με το αλκοόλ, το άγχος, τις αλλεργίες και φυσικά την έλλειψη ύπνου, να είναι στην κορυφή.

Αρκετά όμως με το τι τους προκαλεί. Πάμε να δούμε πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και να τους ξεφορτωθούμε.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει ενώσεις όπως η νιασίνη, οι φυτοστερόλες και η βιταμίνη Ε.

Οι φυτοστερόλες ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου η οποία όταν συνδυάζεται με βιταμίνη Ε, μπορεί να προχωρήσει πολύ προς τη μείωση των επιδράσεων του PDC ή αλλιώς των μαύρων κύκλων.

2 απλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου

Κάντε λίγο μασάζ απαλά, με σταγόνες από αμυγδαλέλαιο στο σημείο που έχετε το πρόβλημα. Αφήστε το για μια νύχτα και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό το επόμενο πρωί.

Φέτες από αγγούρι

Ή αλλιώς, όταν το κλισέ επιβεβαιώνεται και στην πράξη.

Γιατί σίγουρα έχετε δει μια ταινία με γυναίκες σε ένα spa, που έχουν βάλει φέτες αγγουριού πάνω από τα βλέφαρά τους. Σε αντίθεση, λοιπόν, με τα περισσότερα πράγματα στις χολιγουντιανές ταινίες,  υπάρχει μια λογική εξήγηση για αυτό.

2 απλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου

Τα αγγούρια περιέχουν ασκορβικό και καφεϊκό οξύ, τα οποία μπορούν να μειώσουν την κατακράτηση νερού, τουτέστιν τους μαύρους κύκλους.

Επίσης, τα αγγούρια περιέχουν ιδιότητες που τους δίνουν ένα ελαφρύτερο αποτέλεσμα και μπορούν να μειώσουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τι να κάνεις;

Ξεπλένεις και κόβεις το αγγούρι σε χοντρές φέτες, το αφήνεις να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τοποθετείς για είκοσι λεπτά και ξεπλένεις το πρόσωπο σου με κρύο νερό.

Η βελτίωση της κατάστασης θα είναι άμεση!