Της Άλις Ζαχαριάδη

Τι πιθανότητες έχει ένα σκυλάκι του καναπέ να επιβιώσει στους δρόμους; Πόσο πιθανό είναι να στρέψει κανείς το βλέμμα του σε αυτό και να μην γυρίσει από την άλλη, θεωρώντας πως «δεν μπορεί να κάνει τίποτα»;

Η ιστορία του μικρού Μαλτέζ της φωτογραφίας αποδεικνύει πως όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχει ελπίδα.

Μία περίπου ημέρα πριν ο κύριος Γιώργος Τσούμπας -φωτογράφος στο επάγγελμα- εντόπισε ένα μικρόσωμο, λευκό σκυλάκι ράτσας Μαλτέζ να τριγυρνά σε γνωστό φούρνο του Ηρακλείου.

Αμέσως φωτογράφισε το ζώο -το οποίο ήταν σε άσχημη κατάσταση- αναρτώντας το υλικό στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, ρωτώντας μήπως το ψάχνει κανείς, με την ανάρτηση να φτάνει μέχρι στις σελίδας φιλοζωικών οργανώσεων.

Δυστυχώς, δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του, καθώς δεν είχε τοποθετηθεί τσιπάκι. «Λάθος», θα σκεφτεί κανείς, όμως αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί κτηνίατροι συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες να περιμένουν το ζώο να φτάσει έως και τριών μηνών πριν το βάλουν στη διαδικασία του τσιπαρίσματος, καθώς η βελόνα είναι χοντρή και τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Ποιος μπορεί να ξέρει;

60 μέρες στους δρόμους: Το post που «ένωσε» ξανά σκύλο και ιδιοκτήτη όταν οι ελπίδες είχαν χαθεί

Το πραγματικά σημαντικό ήταν άλλο: Μέσα σε περίπου 20 ώρες η ζωή αυτού του ζώου θα άλλαζε για πάντα.

Όπως αποδείχτηκε, το αδέσποτο που τριγυρνούσε μόνο του για καιρό -όπως πρόδιδε η κατάστασή του- είχε ιδιοκτήτη. Έναν ιδιοκτήτη που το έψαχνε αγωνιωδώς έχοντας γεμίσει την περιοχή με φωτογραφίες που συνόδευε η λεζάντα «ΧΑΘΗΚΕ».

Όπως μας πληροφόρησε λίγη ώρα πριν ο κ. Τσούμπας, η ιδιοκτήτρια του μικρού σκυλάκου τηλεφώνησε, ζητώντας να το παραλάβει.

Σύμφωνα με όσα είπε, το είχε χάσει δύο μήνες πριν και μέχρι στιγμής κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της για οποιοδήποτε νέο. Λόγω έλλειψης τσιπ, ο ίδιος θεώρησε πως θα έπρεπε να προσέξει την αντίδραση του φοβισμένου τετράποδου προκειμένου να καταλάβει αν η γυναίκα που εμφανίστηκε ήταν όντως η «μαμά» του.

60 μέρες στους δρόμους: Το post που «ένωσε» ξανά σκύλο και ιδιοκτήτη όταν οι ελπίδες είχαν χαθεί

Και το θαύμα έγινε!

Το Μαλτεζάκι βρήκε ξανά την οικογένειά του ύστερα από 60 βασανιστικές ημέρες χωρίς τροφή, νερό, φροντίδα και κυρίως αγάπη, στον δρόμο.

Εξακολουθείς να πιστεύεις πως μία κοινοποίηση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι σημαντική;