Χωρισμός και κατοικίδιο! Tρία πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή της σχέσης

Όταν είσαι ερωτευμένη αυτά φαίνονται πεζά αλλά, δυστυχώς, δεν είναι όλα τα πράγματα στη ζωή παντοτινά.
Χωρισμός και κατοικίδιο! Tρία πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή της σχέσης

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν διαβάζοντας αυτές τις γραμμές έχεις έναν μορφασμό ενόχλησης, σημαίνει πως είσαι πολύ ερωτευμένη και ευτυχισμένη στη σχέση σου, οπότε έχεις δίκιο. Το παρακάτω κείμενο θα σου φανεί πεζό και ιδιαίτερα δηκτικό ή μίζερο και άλλα τόσα αρνητικά που δεν έχουν χώρο στην ευτυχία που δημιουργείται όταν δυο άνθρωποι αγαπιούνται, συγκατοικούν και ονειρεύονται το κοινό τους μέλλον.

Πάντα, όμως, θα υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα όλα αυτά σε λίγα χρόνια να καταρρεύσουν και ο καθένας να τραβήξει τον δικό του δρόμο, μιας και στις περισσότερες σχέσεις το «για πάντα» είναι ουτοπία.

Επειδή, λοιπόν, πολλοί άνθρωποι την έχουν «πατήσει», σήμερα αναλύουμε τα τρία πράγματα για τα οποία πρέπει να συζητήσετε και να εξηγηθείτε όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να μην έχετε extra καημούς, αν -χτύπα ξύλο- αυτός ο δεσμός τελειώσει κάποια στιγμή.

Το σκυλάκι που υιοθετήσατε

Όταν υιοθετείς ένα σκυλάκι με τον σύντροφό σου, η ευτυχία είναι τεράστια, όπως είναι λογικό. Τι συμβαίνει όμως μετά; Έχετε να αντιμετωπίσετε ένα σωρό δυσάρεστες καταστάσεις και κάποιος από τους δυο θα πρέπει να «χωρίσει» και με το αγαπημένο του κατοικίδιο. Καταλαβαίνεις πόσο άγριο μπορεί να είναι αυτό για την ψυχολογία σου; Μια κουβέντα που θα ξεκαθαρίσει τα πάντα από την αρχή είναι σωτήρια.

Μπορείτε να ξεκαθαρίσετε από νωρίς το με ποιον θα μείνει το σκυλάκι σας, ώστε να μη βγουν μαχαίρια στη συνέχεια. Η καλύτερη λύση είναι και οι δύο πρώην σύντροφοι να διατηρούν επαφή μαζί του, αν και αυτό δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτό.

Χωρισμός και κατοικίδιο! Tρία πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις από την αρχή της σχέσης

Οι κουμπαριές οι άτιμες…

Ακόμα κάτι που δεν θα σκεφτείς πότε όσο είσαι ερωτευμένη, είναι πως αν παντρέψεις το φιλικό ζευγάρι μαζί με τον σύντροφό σου ή ακόμα περισσότερο αν βαφτίσεις ένα παιδί, σημαίνει πως «παντρεύεσαι» παράλληλα και τους κουμπάρους σου.

Είσαι σίγουρη πως θα θέλεις σε 10 χρόνια να βλέπεις αυτά τα άτομα, όταν δεν είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή ανθρώπων;

Τα έπιπλα που αγόρασε ο πεθερός…

Μια δυσάρεστη κουβέντα που πέφτει σε κάθε τραπέζι χωρισμού, είναι το τι συμβαίνει με τα έπιπλα, τις κοινές αγορές και όλα αυτά που κάποτε φαίνονταν λεπτομέρειες. Ξεκαθάρισε τα από την αρχή, για να μη φτάσετε να έχετε τέτοιες κουβέντες στο τέλος.

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λένε και αν δεν έχεις βιώσει χωρισμό που να περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω προβλήματα, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει αυτή η φράση. Αυτό το κείμενο δεν γράφτηκε για να σε στεναχωρήσει, αλλά για να σε βοηθήσει να μην έρθεις αντιμέτωπη με τέτοιου είδους κακοτοπιές.

Μακάρι να μην σε προβληματίσει ποτέ τίποτα από τα παραπάνω…