Σε τρία βήματα: Έτσι θα προστατέψουμε τα κατοικίδιά μας από την ζέστη

Καθώς εκείνα ζεσταίνονται περισσότερο από εμάς.
Eίναι δίπλα σου: Τρεις «μυστικές» και ονειρικές παραλίες της Αττικής που θυμίζουν νησιά του Ιονίου

Της Μάρως Καρούση 

Το να έχεις ένα κατοικίδιο δεν αποτελεί ούτε χόμπι ούτε εποχιακή δραστηριότητα. Αντιθέτως, σημαίνει ότι αποφασίζεις να μεγαλώσεις την οικογένεια σου κατά ένα μέλος.

Έχεις ευθύνη απέναντι σε αυτό και ειδικά τις καλοκαιρινές μέρες που όλα είναι πιο δύσκολα. Και με την ζέστη να του κάνει τη ζωή ανυπόφορη, έχεις όχι μόνο ευθύνη αλλά και υποχρέωση να το βοηθήσεις.

Ένα μωρό θα κλάψει, ένα παιδί θα παραπονεθεί, ένα ζωάκι δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα δύο ώστε να γίνει αντιληπτό ότι δυσανασχετεί με κάτι που το ενοχλεί.

Γι’ αυτό πάμε να δούμε τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζουμε για να φροντίσουμε το αγαπημένο μας pet σωστά τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου.

Σε τρία βήματα: Έτσι θα προστατέψουμε τα κατοικίδιά μας από την ζέστη
Ποτέ στο αυτοκίνητο

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα σκυλάκια τους μέσα στο αυτοκίνητο, όσο εκείνοι κάνουν τα ψώνια τους, κάτι που όχι μόνο είναι απαγορευτικό μα διώκεται και ποινικά.

Μην ξεχνάς πως μέσα στο αμάξι, ακόμα και με ανοιχτό λίγο το παράθυρο, μπορούν να αναπτυχθούν θερμοκρασίες των 50 βαθμών Κελσίου.

Παντού νερό

Ακόμα και αν πηγαίνετε μια απλή βόλτα, μην ξεχάσετε να κουβαλάτε ένα παγούρι με νερό και παγάκια μέσα, όπως φυσικά και το μπολάκι τους, ώστε ανά πάσα στιγμή να είστε έτοιμοι, χωρίς ο σκύλος σας να αναγκαστεί να πιει από τα νερά του δρόμου.

Σε τρία βήματα: Έτσι θα προστατέψουμε τα κατοικίδιά μας από την ζέστη

Ποτέ ηλιοθεραπεία μαζί σας

Μπορεί να νομίζετε ότι τα κατοικίδια δεν καίγονται ή ότι δεν τα επηρεάζει ο ήλιος, όμως αυτό είναι ένας τεράστιος μύθος.

Ειδικά εκείνα που έχουν ανοιχτόχρωμο τρίχωμα καίγονται πολύ πιο εύκολα, ενώ πολύ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνουμε και στην καυτή άμμο, αφού μπορεί να πάθουν εγκαύματα στις πατούσες τους.