Η επιστήμη απεφάνθη: Τελικά πρέπει να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σκύλο σου;

Τα νέα παραείναι ευχάριστα.
Η επιστήμη απεφάνθη: Τελικά πρέπει να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σκύλο σου;
Unsplash

Κάποια ερωτήματα στη ζωή, όποια απάντηση κι αν έχουν, στα δικά σου αυτά ηχεί το μεγάλο «ναι», no matter what. Ένα από αυτά είναι και η απορία που έχουν όλοι εκείνοι που μοιράζονται το σπίτι και τη ζωή τους ολόκληρη με τον αγαπημένο τους σκύλο.

Τελικά είναι σωστό να αφήνουμε τα αγαπημένα μας τετράποδα να κοιμούνται μαζί μας στο κρεβάτι;

Έρευνα με τίτλο «Η επίδραση των κατοικίδιων σκύλων στο περιβάλλον που κοιμόμαστε» που πραγματοποιήθηκε στο Center for Sleep Medicine της κλινικής Mayo της Arizona εξέτασε το εάν τελικά το ροχαλητό του τετράποδου φίλου μας μπορεί να φανεί ευεργετικό στον ύπνο μας.

40 υγιή άτομα και οι σκύλοι τους συνδέθηκαν με έναν επιταχυντή, μέσω του οποίου αξιολογήθηκε η ποιότητα του ανθρώπινου ύπνου ύστερα από 4 μήνες παρακολούθηση. Απόρροια της δοκιμασίας, η ποιότητα του ύπνου σημειώνει εξαιρετική βελτίωση και κατ’ επέκταση η ενέργεια που νιώθουμε την επόμενη ημέρα χτυπάει κόκκινο.

Η επιστήμη απεφάνθη: Τελικά πρέπει να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με τον σκύλο σου;

Ο λόγος ίσως να συνδέεται με την αίσθηση ασφάλειας που αναπτύσσεται όταν το σκυλάκι μας βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό μας ή η ευχαρίστηση ότι περνάνε χρόνο μαζί του έστω και με αυτόν τον τρόπο στην περίπτωση που λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι.

Η έρευνα πάντως εστίασε στον ύπνο στον ίδιο χώρο (δωμάτιο) με τον σκύλο μας και όχι στο κρεβάτι. Εκεί, ίσως ο ύπνος να μην είναι το ίδιο απολαυστικός καθώς μπορεί να φοβόμαστε μην το χτυπήσουμε κατά λάθος ή ο χώρος μας να είναι πολύ περιορισμένος.

Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, όποιος μοιράστηκε το κρεβάτι του με τον σκύλο του, ποτέ δεν κατάφερε να… τον διώξει από αυτό, καθώς το πρωινό χουχούλιασμα μαζί του δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Εσένα το σκυλάκι σου θα μετακομίσει μετά την έρευνα ή δε θέλεις να το ξεβολέψεις;