Βόλτα με τον σκύλο σου: Μην ξανακάνεις ποτέ αυτό το λάθος κατά τη διάρκειά της

Μήπως κάνεις και εσύ το πιο κοινό λάθος όταν βγάζεις βόλτα τον σκύλο σου;
Βόλτα με τον σκύλο σου: Μην ξανακάνεις ποτέ αυτό το λάθος κατά τη διάρκειά της

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όταν πήρες την απόφαση να υιοθετήσεις το δικό σου σκυλάκι, μάλλον δεν είχες συνειδητοποιήσει πόσες ευθύνες φέρει μαζί της αυτή η σπουδαία απόφαση.

Ωστόσο, πρέπει να κατανοήσεις πως το τετράποδο φιλαράκι σου δεν έχει ανάγκη μόνο από τροφή, νερό, ασφάλεια και ζεστασιά. Έχει ανάγκη περισσότερο από όλα αυτά, εσένα.

Το σκυλάκι σου δεν έχει κάποιον άλλον πέρα από σένα, οπότε πρέπει να στέκεσαι στο πλευρό του ποιοτικά και με ουσία. Όλα αυτά συνηγορούν στο ότι πρέπει να σταματήσεις μια κακιά συνήθεια, που λογικά κάνεις και εσύ, την ιερή στιγμή της βόλτας.

Καταλαβαίνουμε πως μπορεί να βαριέσαι, να μη έχεις όρεξη ή να είσαι πολύ κουρασμένη και να θέλεις λίγο να ξεδώσεις στην οθόνη του κινητού σου, όσο το σκυλάκι σου κάνει τον ημερήσιο περίπατο του, όμως βάλε STOP.

Από σήμερα κιόλας, πρέπει να μάθεις να αφήνεις το κινητό σου στην τσέπη σου και να μην ασχολείσαι καθόλου μαζί του κατά τον περίπατό σας. Για να είμαστε ειλικρινείς και συνειδητοποιημένοι, αν την ώρα που κάνετε τη βόλτα σας εσύ κοιτάς ή μιλάς στο κινητό σου, θέτεις σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και των  δυο σας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Βόλτα με τον σκύλο σου: Μην ξανακάνεις ποτέ αυτό το λάθος κατά τη διάρκειά της

Με την κίνησή σου αυτή, δίνεις την αίσθηση στον σκύλο σου πως λείπεις από την πιο σημαντική σας στιγμή. Το ζώο έχει ανάγκη από την πνευματική σας επαφή και την ανάγκη να αισθανθεί πως χαίρεσαι κι εσύ που είστε μαζί σε αυτό.

Η βόλτα με το κατοικίδιό σου, βλέπεις, δεν είναι μόνο θέμα άσκησης, αλλά και συντροφικότητας.

Και στο κάτω κάτω δες το και έτσι: Εσύ πώς νιώθεις όταν βγαίνεις με τη φίλη σου και εκείνη κοιτάει συνεχώς το κινητό της; Ε, κάπως νιώθει και αυτή η ψυχούλα όταν διεκδικεί το χρόνο του μαζί σου μέσα στην μέρα.