Τα πιο εύκολα και δοκιμασμένα tips για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια

Με ιδιαίτερη προσοχή, στις τροφές που τα προκαλούν.
Ρούχα και άλλα «μυστικά»: Τα δοκιμασμένα tips για να λάμπεις το πρωί ακόμα και εντελώς αμακιγιάριστη

Της Μάρως Καρούση

Ποιος είπε ότι η ακμή και τα σπυράκια είναι αποκλειστικό «συνοδευτικό» της εφηβείας;

Όσο περνούν τα χρόνια, όσο οι τροφές γίνονται ακόμα πιο επεξεργασμένες και όσο οι ρυθμοί της ζωής μας, δεν μας επιτρέπουν να περιποιούμαστε σωστά το πρόσωπό μας, τόσο θα εμφανίζονται εκείνα τα ενοχλητικά -είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά- σπυράκια, που όμως μπορούν να καταπολεμηθούν με πολύ απλούς τρόπους.

Ιδού!

Το Α και το Ω για ένα καθαρό πρόσωπο, είναι να γίνεται αυτό ακριβώς, να μένει δηλαδή καθαρό. Το να κοιμόμαστε χωρίς να βγάζουμε το μακιγιάζ της ημέρας είναι ένα καταστροφικό λάθος για το δέρμα μας και φυσικά εννιά στις δέκα φορές, θα προκαλέσει την εμφάνιση σμήγματος στο πρόσωπο.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο το σωστό ντεμακιγιάζ, αφού ένα απαλλαγμένο από σπυράκια πρόσωπο, πρέπει να πλένεται ανεξάρτητα από το αν είναι βαμμένο ή όχι. Ιδανικά, το πρόσωπο μας πρέπει να καθαρίζεται με ένα ειδικό σαπούνι, ήπιο για το δέρμα και φυσικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καθενός, δύο φορές την ημέρα.

Και εννοείται να μην το σκουπίζουμε με «άγριο» τρόπο, αλλά ταμποναριστά.

Τα πιο εύκολα και δοκιμασμένα tips για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια

Το κομμάτι της διατροφής παίζει πρωταρχικό ρόλο στην απαλλαγή μια για πάντα από τα σπυράκια.

Η συνεχής κατανάλωση τηγανητών, γλυκών και τροφών εξαιρετικά επεξεργασμένων όπως η σως, τα πατατάκια, τα γαριδάκια και τέτοιου τύπου snacks, αποτελούν μονόδρομο για σένα ειδικά που έχεις πιο λιπαρό δέρμα, ώστε να εμφανίσεις περισσότερο σμήγμα στο πρόσωπό σου.

Τα πιο εύκολα και δοκιμασμένα tips για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια

Αντιθέτως, το πολύ νερό και η καθημερινή κατανάλωση λαχανικών και φρούτων, μπορούν να γίνουν πολύ σπουδαίοι σύμμαχοι στον αγώνα σου για ένα καθαρό πρόσωπο.