Το φυσικό Botox στην κουζίνα σου! Η DIY μάσκα κατά των ρυτίδων που επιβάλλεται να δοκιμάσεις

Και μπορείς να το κάνεις στο σπίτι σου.
Το φυσικό Botox στην κουζίνα σου! Η DIY μάσκα κατά των ρυτίδων που επιβάλλεται να δοκιμάσεις

Της Μάρως Καρούση

Το Botox είναι πλέον μια πολύ συνήθης διαδικασία στο γυναικείο κυρίως κοινό και χρησιμοποιείται για την εξαφάνιση των ρυτίδων, των γραμμών και άλλων ψεγαδιών με την εφαρμογή προσωρινής παράλυσης στους μυς, ειδικά στο πρόσωπο.

Ωστόσο, η χρήση του για αισθητικούς σκοπούς είναι κάπως αμφιλεγόμενη, όσο και δημοφιλής, αφού κάθε χρόνο πραγματοποιούνται έξι εκατομμύρια θεραπείες αυτού του είδους περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μη χειρουργική μορφή καλλυντικής θεραπείας. 

Αλλά αν μη τι άλλο, η θεραπεία με Botox είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση τοξινών και μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει επικίνδυνες ιατρικές επιπλοκές.

Εάν λοιπόν θέλεις μεν τις αντιγηραντικές ιδιότητες που προσφέρει το Botox, αλλά όχι όλο το υπόλοιπο «πακέτο», υπάρχει λύση και μπορείς να την εφαρμόσεις σπίτι σου με 3 μόνο υλικά! 

Το φυσικό Botox στην κουζίνα σου! Η DIY μάσκα κατά των ρυτίδων που επιβάλλεται να δοκιμάσεις

Σίγουρα, ο τρόπος που θα προτείνουμε δεν θα δώσει μόνιμα αποτελέσματα, αλλά θα οι ευεργετικές ιδιότητες των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις  θα κάνουν το δέρμα σου λαμπερό και υγιές στην όψη του.

Και ποια δεν το θέλει αυτό;

Τι θα χρειαστείς

  • Μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
  • Μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμό καρότο

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι νερό, διαλύεις το κορν φλάουερ σιγά σιγά. Μόλις διαλυθεί, ρίχνεις 100 ml βραστό νερό και ανακατεύεις ξανά.

Μόλις κρυώσει το μείγμα σου, προσθέτεις τον χυμό καρότο (φυσικά και πρέπει να χρησιμοποιήσεις φρέσκο χυμό και όχι του εμπορίου) και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις καλά!

Το φυσικό Botox στην κουζίνα σου! Η DIY μάσκα κατά των ρυτίδων που επιβάλλεται να δοκιμάσεις

Αφού κάνεις ένα ελαφρύ scrub στο πρόσωπο σου, τοποθετείς την μάσκα σου και την αφήνεις για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλένεις με ζεστό νερό και συνεχίζεις μια ενυδατική κρέμα.

Γιατί όμως λειτουργεί σαν Botox για το πρόσωπο;

Το κορν φλάουερ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος. Μπορεί να αναζωογονήσει το κουρασμένο δέρμα και έχει εκπληκτικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Έχει ασβέστιο και σίδηρο, τα συστατικά εκείνα δηλαδή που δημιουργούν τα νέα κύτταρα του δέρματος.

Η κρέμα γάλακτος έχει ως κύρια συστατικά της το γαλακτικό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικό για απολέπιση. Βοηθά επίσης στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου,  ένα στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία συνδετικού ιστού μέσα στο δέρμα.

Και φυσικά, ο πρωταγωνιστής μας, ο φρέσκος χυμός καρότο! Είναι εκείνο το λαχανικό που έχει βιταμίνη Α, C, Ε Κ, Β καροτίνη και ποτάσιο.

Ή αλλιώς, είναι εκείνο το λαχανικό που περιέχει ό,τι σχετίζεται με την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και την αντιγήρανση.