Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;

4 μήνες μακριά...
Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;

Της Μάρως Καρούση

Με δεδομένο ότι τα μέσα Ιανουαρίου είναι η καρδιά του χειμώνα, έτσι λοιπόν εδώ μέσα στο καταχείμωνο, θα ανοίξουμε το πιο γλυκό, το πιο ανέμελο και το πιο χαμογελαστό κεφάλαιο του χρόνου.

Και ναι, εμείς οι φυσιολογικοί άνθρωποι που λατρεύουμε το καλοκαίρι και όλα αυτά που «κουβαλάει» μαζί του, από τη θάλασσα μέχρι τη δροσερή πλευρά του μαξιλαριού που κολλάμε στο μάγουλό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους… summer is a state of mind που λένε και τα καθόλου -όλα- ίδια captions στις καλοκαιρινές φωτογραφίες.

Υπάρχει όμως και εκείνη η στρατιά… Οι άλλοι. Οι «σιχαίνομαι αυτή τη ζέστη θέλω να έρθει ο χειμώνας»,  οι «κολλάει η άμμος πάνω μου δεν μου αρέσει η θάλασσα», οι  «με ενοχλεί το αλάτι, δεν μου αρέσει η θάλασσα», οι «τα coctails δεν είναι ποτά, είναι πάστα».

Για εσάς λοιπόν -και άντε λίγο και για εμάς- για να έρθει εκείνη η χαρά του «Κυρίες και κύριοι μόλις φτάσαμε στο λιμάνι της Νάξου/Τήνου/Κέρκυρας», θα θέσουμε βασικά επιχειρήματα που το καλοκαίρι είναι μια μορφή εναλλακτικής πραγματικότητας, στην οποία όλα είναι πιο όμορφα.

Και είμαι έτοιμη και για τα πρώτα βέλη, αυτά του «Δουλεύουν οι άνθρωποι το καλοκαίρι όμως!». Και τον χειμώνα παιδιά δουλεύουν και παρόλα αυτά βλέπουμε τα σαλέ και τα χιόνια των άλλων στα social, χωρίς όμως να βάζει κανείς την χειμερινή σεζόν στο εκτελεστικό απόσπασμα όπως βάζουν το καλοκαίρι.

Γιατί καλοκαίρι λοιπόν;

Γιατί… θάλασσα

Πώς γίνεται να μην την αγαπάς; Η θάλασσα έχει μαγικές ιδιότητες, μπορεί να σε ηρεμήσει, να σε χαλαρώσει, να σε κάνει να χαμογελάσεις, να σε κάνει να σκεφτείς, να σε κάνει να ερωτευτείς.

Είναι η πιο δυνατή εικόνα που μπορείς να «φυλακίσεις» στην ψυχή σου για όλες τις δύσκολες μέρες που μπορεί να έρθουν και όχι δεν αποτελεί υπερβολή.

Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;

Χιλιάδες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ήχος των κυμάτων, η μυρωδιά και η εικόνα της θάλασσας, είναι από μόνα τους ικανά να «γιατρέψουν πληγές» που μπορεί να κουβαλάς. Και σύμφωνα με χιλιάδες ανθρώπους ανάμεσα μας, η ιδέα του ότι θα πας σε μια παραλία στην καρδιά του Αυγούστου, είναι ικανή να σε κάνει να σχηματίσεις ένα από εκείνα τα χαμόγελα που σε πονάει το στόμα σου.

Γιατί… coctails

Η γεύση της πρώτης δροσερής και αλμυρής μαργαρίτας στα χείλη σου, δεν μπορεί να συγκριθεί με το ποτό στα πρωτοκλασάτα μπουζούκια ή και στα πιο φαντασμαγορικά clubs της πόλης που πρωτοστάτησαν το χειμώνα.

Γιατί; Γιατί τα αρώματα, οι γεύσεις και οι λουλουδένιες «μουσικές» που παίζουν στον ουρανίσκο σου, είναι one of a kind ρε παιδί μου!

Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;

Γιατί… θερινά σινεμά

Ναι εσύ που όλο βρίσκεις τον αντίλογο -ξέρω που θα το πας-, οπότε πάρε μαζί αντικουνουπικό.

Τα θερινά σινεμά το καλοκαίρι, έχουν την αύρα που έχει εκείνο το γλυκό του κουταλιού που σου έφτιαχνε η γιαγιά σου και επηρεάζονται άμεσα από τη μαγεία του παροδικού, αφού μπορείς να τα επισκεφτείς μετρημένες μέρες το χρόνο και αυτό από μόνο του τα καθιστά ξεχωριστά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?​?​?​?​?​?​?​?​?​?​ (@eazyeightysixx) στις

Γιατί… ομορφιά

Οι άνθρωποι το καλοκαίρι είναι πιο όμορφοι. Τελεία και τεράστια παύλα. Και δεν είναι μόνο το μαυρισμένο σώμα που -μεταξύ μας μιλάμε- δεν συγκρίνεται με το κατάλευκο του χειμώνα, είναι τα μαλλιά που όπως και αν είναι, παίρνουν επιτέλους το γνήσιο beach wave που λατρεύουμε, είναι τα ρούχα που γίνονται χρωματιστά, pastel, και ανάλαφρα, στα καπέλα, στα σανδάλια, στα μαγιό μας, αλλά πάνω από όλα είναι το χαμόγελο που για κάποιο λόγο είναι λίγο πιο φωτεινό.

Γιατί… ήλιος

Η μέρα γίνεται πιο μεγάλη και αυτό αποτυπώνεται παντού. Στα πάρκα, στα μαγαζιά, στα coctail bars εκεί γύρω στις 8 και κάτι, στους καφέδες, στα μπαλκόνια με τους φίλους, στο κέντρο της Αθήνας που πόσο αξίζει να το περπατήσεις το καλοκαίρι (εντάξει όχι όταν βαράει σαραντάρια η θερμοκρασία), ο ήλιος καταφέρνει να ωραιοποιήσει ό, τι  και αν «αγγίξει».

Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;

Γιατί… χρωματιστές πόρτες σε νησιά

Μπλε πόρτα και γύρω της, σαν να έχει ζωγραφιστεί, τυλιγμένη μια βουκαμβίλια. Δεν θα πω κάτι άλλο!

Και γιατί μπορεί να μην είμαστε πλέον εκείνα τα παιδιά που μετρούσαν παγωτά και μπάνια, αλλά αν τα φέρεις λίγο στο μυαλό σου, πόσο αληθινά ευτυχισμένα ήταν; Και ας μην κέρδιζαν πάντα στο μέτρημα!

Γιατί το καλοκαίρι είναι συναίσθημα και όχι εποχή;