Το pop corn θα αποτελούν πάντα λατρεμένη συνήθεια για τις ώρες χαλάρωσης και ατελείωτων μαραθώνιων στο Netflix.

Το κακό είναι πως καμία δεν θέλει να παίρνει τις εκατοντάδες θερμίδες που μας χαρίζει ένα μπολ της κλασικής εκδοχή τους, μιας και όλες ξέρουμε πως δεν γίνεται ποτέ να φάμε μόλις… 25 γραμμάρια, τα οποία θεωρούνται η «επιτρεπτή» ποσότητα. Πάντα θα υπερβάλουμε και δεν θα σταματάμε μέχρι να τελειώσει το μπολ.

Υπάρχει όμως μία εκδοχή πιο υγιεινή και θρεπτική που δεν στερείται σε γεύση και δεν μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

Pop corn από κουνουπίδι, λοιπόν, και ακόμα και αν ακούγεται κάπως περίεργο, εμπιστεύσου μας. Θα ξετρελαθείς.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • κάρυ ή πάπρικα
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε, στραγγίζουμε και ξεφλουδίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές ποσότητες, σαν pop corn.  Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού κάρυ και ανακατεύουμε ξανά.

Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Και τώρα φάε δίχως τύψεις!