Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι βόλτες στο Instagram αποτελούν μια από τις πλέον ψυχαγωγικές δραστηριότητες της ημέρας με το χέρι μας να σταματάει το «ζάπινγκ» σε φωτογραφίες από μοντέλα και προσωπικότητες του θεάματος. Λίγο οι έξυπνες πόζες, λίγο η άνεση και η φυσικότητα, λίγο η ευκολία και η απλότητα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε τι πηγαίνει λάθος με τις δικές μας λήψεις.

Οι μομφές στρέφονται στον ίδιο μας τον εαυτό φυσικά. Ναι, πρόκειται για την αυτόματη διαδικασίας σύγκρισής μας με τα δημοφιλή πρόσωπα με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε, καθώς πάντα αυτό που έχει ο άλλος φαντάζει πιο εντυπωσιακό στα μάτια μας.

Όπως ακριβώς το τοστ στο σπίτι του φίλου μας είναι πιο νόστιμο από το δικό μας, ενώ έχουμε χρησιμοποιήσει τα ίδια ακριβώς υλικά.

Η απάντηση αυτή τη φορά, έρχεται από τα ίδια τα μοντέλα, τα οποίες ξεδιπλώνουν τα μυστικά του επαγγέλματος για να ερωτευτείς κι εσύ τον φακό.

4 tips μοντέλων για τις τέλειες φωτογραφίες στο Instagram

Φως

Ο φωτισμός αποτελεί την αρχή και το τέλος της όλης διαδικασίας. Στάσου πάντα απέναντί του και φρόντισε να μην είναι πολύ κίτρινο ή πολύ ψυχρό, ώστε να μη σου αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά αλλά και τα γενικότερα χρώματα. Το daylight αποτελεί πάντα το βασιλιά της κονίστρας.

Crop

Στις ολόσωμες φωτογραφίες κόψε οποιοδήποτε κενό πάνω από το κεφάλι σου και κάτω από τα πόδια σου. Με αυτόν τον τρόπο το επίκεντρο θα είσαι εσύ, που θα καταλαμβάνεις ολόκληρο το χώρο και φυσικά θα κερδίζεις πόντους.

Shhh it’s a sectret…

Λήψη από χαμηλά

Όταν είσαι όρθια προτίμησε η λήψη να γίνει από χαμηλά. Ναι, το κόλπο για να δείχνουμε ψηλότερες πιάνει, καθώς επίσης κολακεύει περισσότερο το σώμα μας, σε αντίθεση με τη λήψη της ευθείας, η οποία θα μας παραμορφώσει.

Μη στέκεσαι πολύ κοντά στο φακό

Όσο κι αν τον αγαπάς, το «μακριά κι αγαπημένοι» θα πιάσει τόπο για μια ακόμη φορά. Αν, πάλι, υπάρχουν ορισμένες στιγμές που θα ξεχνάς να κρατάς τις αποστάσεις σου να θυμάσαι πώς τσαλακώνεται πάντα αυτός που βγαίνει μπροστά στις ομαδικές selfies!

Ξεκίνα τις πρόβες και εντόπισε τις διαφορές.