Οι μπανάνες σου μαυρίζουν πολύ γρήγορα; Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το τρικ

Η κίνηση που θα τις σώσει από την πρόωρη πτώση στον κάδο.
Οι μπανάνες σου μαυρίζουν πολύ γρήγορα; Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει αυτό το τρικ
Unsplash

Αγαπημένο τροπικό φρούτο μικρών και μεγάλων τόσο για τη γεύση της, όσο και για την ευκολία στον καθαρισμό της, η μπανάνα αποτελεί ιδανική επιλογή για το σπίτι, το γραφείο, τη βόλτα, τη ζαχαροπλαστική αλλά και τους χυμούς.

Μάλιστα, την ερωτεύεσαι περισσότερο όταν αμέσως μετά την κατανάλωσή της νιώθεις πως χορταίνεις και αποτρέπεις άμεσα τον εαυτό σου από την αμαρτία των πολλών θερμίδων στο όνομα οποιασδήποτε ατασθαλίας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μειονέκτημά της είναι το γεγονός ότι δε μπορείς να αποθηκεύσεις μεγάλες ποσότητες στο σπίτι, αφού εκείνες, όσο πράσινες κι αν τις αγοράσεις, έχουν την τάση να μαυρίζουν γρήγορα. Αν και αυτό δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχουν χαλάσει, αλλά αντίθετα ότι έχουν ωριμάσει και γίνει πιο γλυκές, οι πρώτες καφέ κηλίδες πάνω τους σε αγχώνουν να τις φας ή να τις προσθέσεις σε κάποιο κέικ πριν τις αποχαιρετήσεις άδοξα.

Κι όμως υπάρχει ένας τρόπος να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής τους!

Μόλις τις αγοράσεις ξεχώρισέ τες μία-μία από το τσαμπί. Στη συνέχεια, με μια μεμβράνη κουζίνας κάλυψε καλά το κοτσάνι της κάθε μπανάνας χωριστά και άφησέ τες στο καλάθι με τα φρούτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτός ο γρήγορος τρόπος θα σου εξασφαλίσει λίγο ακόμα χρόνο μαζί τους!