5 + 1 «παγκόσμιες ημέρες» που απορούμε για ποιο λόγο υπάρχουν

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε γιορτή στη μπριζόλα ή στην κατάποση σπαθιών.
5 + 1 «παγκόσμιες ημέρες» που απορούμε για ποιο λόγο υπάρχουν

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που… δεν μπορούν να λειτουργήσουν δίχως ημερολόγιο, σίγουρα θα χαμογελάς συχνά με τις Παγκόσμιες Ημέρες που γιορτάζονται καθημερινά, σωστά;

Το πράγμα με τον εορτασμό διαφόρων πραγμάτων, συνθηκών ή… συνηθειών μοιάζει να έχει ξεφύγει τελείως και η αλήθεια είναι πως και εμείς αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους Παγκόσμιες Ημέρες.

Έχοντας ως δεδομένο πως κάθε μέρα γιορτάζεται και κάτι, ψάξαμε τις πιο αστείες και ασυνάρτητες γιορτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Πραγματικά δεν πάει ο νους σας…

Παγκόσμια ημέρα κατάποσης σπαθιών – 22 Φεβρουαρίου

Ή αλλιώς World Sword Swallowers Day. Μια ημερομηνία που πιστεύεις πως στην ουσία τίποτα δεν έχει συμβεί. Κι όμως, όχι. Η παγκόσμια ομοσπονδία σπαθιών αποφάσισε πως αυτή τη μέρα θα γιορτάζεται η τέχνη τους.

Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας (και πε0λειχίας) – 14 Μαρτίου

Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και ας καθιερωθεί να γιορτάζεται από όλους μας με μπριζόλες. Ας γίνει αυτή η μέρα μια μικρή Τσικνοπέμπτη. Το άλλο το αφήνουμε ασχολίαστο.

5 + 1 «παγκόσμιες ημέρες» που απορούμε για ποιο λόγο υπάρχουν

Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου – 16 Απριλίου

Τι πιο ωραίο από την παιδική συνήθεια του μαξιλαροπόλεμου; Έτσι σκέφτηκαν και οι λάτρεις του σπορ μάλλον και του έδωσαν και γιορτή. Γιατί όχι;

Παγκόσμια ημέρα Πολέμου των Άστρων – 4 Μαΐου

Αν αγαπάτε τον «Πόλεμο των Άστρων αυτή η μέρα ενδείκνυται για εσάς. Ο λόγος της ημερομηνίας είναι προφανώς το λογοπαίγνιο της ατάκας “may the force be with you”, ο λόγος της γιορτής ακόμα άγνωστος. Ίσως αν μπορούσαμε να κυκλοφορούμε όλοι με το φωτόσπαθό μας; Τι να πεις…

Παγκόσμια ημέρα κατά των κουνουπιών – 20 Αυγούστου

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το καλοκαίρι, γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα κατά των κουνουπιών. Η μέρα επιλέγει γιατί εκείνη τη μέρα ο γιατρός Ronald Ros απεφάνθη πως τα κουνούπια ευθύνονται για την ελονοσία.

Παγκόσμια ημέρα δημόσιας τουαλέτας – 19 Νοεμβρίου

Αλήθεια τώρα; Είναι δυνατόν; Κι όμως. Η παγκόσμια ημέρα δημόσιας τουαλέτας αποτελεί γεγονός. Γιορτάστε την όπως καταλαβαίνετε..