Διακοπές στα 20 vs διακοπές στα 30: Οι 2 τεράστιες διαφορές και τα άπειρα κοινά στοιχεία

Γιατί τις διακοπές με την κολλητή σου είναι λογικό να μην θέλεις να τις απαρνηθείς ούτε στα 30 σου.
Διακοπές στα 20 vs διακοπές στα 30: Οι 2 τεράστιες διαφορές και τα άπειρα κοινά στοιχεία
Unsplash

Βαλίτσες, πολλές βαλίτσες. Γέλια απροσδιόριστα από εκείνα που βγαίνουν αβίαστα χωρίς ουσιαστικό λόγο και πάνω από όλα πρόγραμμα για κάθε μέρα. Από εκείνα τα πλάνα που δεν τηρείς ποτέ γιατί πολύ απλά είσαι διακοπές και θες να κοιμηθείς λιγάκι παραπάνω. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι διακοπές με τις κολλητές, είτε στα 20, είτε στα 30.

Αυτή είναι μια κατάσταση η οποία δεν αλλάζει ανά τα χρόνια και ουσιαστικά αποτελούν τον πιο γλυκό λόγο για τον οποίο πρέπει να κανονίζεις πάντα διακοπές με τις φίλες σου. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε, την ξεγνοιασιά και την ελευθερία που θα νιώσεις στις διακοπές με τις κολλητές σου δεν πρόκειται να τις νιώσεις με καμία σχέση και κανέναν άνδρα.

Τι μπορεί να μεταβάλλεται όμως στις διακοπές των γυναικών, όταν μεσολαβεί μια δεκαετία τουλάχιστον; Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε, όμως τα κυριότερα είναι δύο πράγματα.

Λογικά και πάλι για κάποιον άνδρα θα μιλάτε, θα αναλύετε και θα πονοκεφαλιάζετε. Συνήθως μόνο οι φράσεις αλλάζουν και τα πρόσωπα. Όλα τα υπόλοιπα μένουν ίδια. Αναλύσεις επί αναλύσεων αναφορικά με συμπεριφορές, θέλω, όνειρα και προβληματισμούς. Απλά στα 3ο όλα μοιάζουν λίγο πιο σοφά, λίγο ώριμα, λίγο πιο μετρημένα.

Ας δούμε όμως τις δύο ουσιαστικές διαφορές που σίγουρα θα αναγνωρίσεις κι εσύ αν έχεις βρεθεί στην ίδια κατάσταση ή αν ετοιμάζεσαι να βρεθείς.

Διακοπές στα 20 vs διακοπές στα 30: Οι 2 τεράστιες διαφορές και τα άπειρα κοινά στοιχεία

Η διασκέδαση

Στα 20 ψάχνεις το πιο ωραίο beach bar και το πιο διάσημο club για να διασκεδάσεις ξέφρενα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Φυσικά και δεν ικανοποιείσαι με τίποτα λιγότερο από το «ξέφρενο» και προφανώς δεν διανοείσαι πως μόλις δέκα χρόνια μετά θα αποφεύγεις όλα αυτά με μανία.

Στα 30, το beach bar «βαράει» πολύ δυνατά, αλλά θέλεις και ξαπλώστρα γιατί δεν αντέχεις τον ήλιο και την ταλαιπωρία. Στα 30 επίσης κουράζεσαι και να βρεθείς έξω από το club γιατί δεν θα έχει καν να καθίσεις. Έτσι η νύχτα σε βρίσκει στο μπαλκόνι, με μια μπύρα στο χέρι να αναλύεις τα σωστά της ζωής σου και να κλαις από τα γέλια με τα λάθη.

Ποιος να σου το έλεγε πριν 10 χρόνια…

Η παρέα

Στα 20 καταπιέζεσαι ακόμα και στις διακοπές σου για να περάσουν καλά οι φίλες σου, για το καλό της παρέας. Στα 30 δεν έχει τέτοια. Έχεις μεγαλώσει αρκετά για αυτά και οι διακοπές σου είναι πολύτιμες. Τότε είναι που αν νυστάζεις, θα την αφήσεις με τους υπόλοιπους και θα πας για ύπνο ή και το αντίθετο. Θες να βγεις; Θα βγεις!

Διακοπές στα 20 vs διακοπές στα 30: Οι 2 τεράστιες διαφορές και τα άπειρα κοινά στοιχεία

Το καλό με τα 30 είναι πως δεν υπάρχει παρεξήγηση. Είστε θεωρητικά δύο ή τρεις μεγάλες γυναίκες με προσωπικά «θέλω» και η κάθε μια μπορεί να το σεβαστεί απόλυτα.

Φυσικά μιλάμε για κολλητές φίλες ζωής και όχι για γνωστές που κάνουν παρέα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κανονίσεις διακοπές με ένα τέτοιο άτομο.

Και σκέψου εκεί στα 21 να σου έλεγε η φίλη πως βαρέθηκε και θέλει να πάει για ύπνο νωρίς τελικά…