Τρία σωτήρια tips: Ψώνισε ρούχα σαν άντρας και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη

Εύκολα και αποτελεσματικά.
Τρία σωτήρια tips: Ψώνισε ρούχα σαν άντρας και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη

Της Μάρως Καρούση 

Κεφάλαιο ψώνια! Ας μην αρνηθούμε πως η πλειονότητα των μαγαζιών εκεί έξω, είναι έτσι σχεδιασμένα, δομημένα και μαρκετίστικα προωθημένα, ώστε να προσελκύουν τις γυναίκες.

Άρα ως disclaimer ας χρησιμοποιήσουμε το ότι δεν φταίνε οι γυναίκες που σπαταλούν τη μισή τους ζωή σε ένα πολυκατάστημα, φταίνε τα μαγαζιά και οι εταιρείες marketing που τις εκμεταλλεύτηκαν τόσο στυγνά.

Και συνεχίζουμε. Οι γυναίκες απολαμβάνουν τη διαδικασία των αγορών, παίρνουν τον χρόνο τους, εξετάζουν όλες τις διαφορετικές πιθανές επιλογές και φυσικά «κυνηγούν» την καλύτερη τιμή. Η πικρή αλήθεια είναι, όμως, πως οι γυναίκες τελικά ψωνίζουν εξαιρετικά λάθος!

Τρία σωτήρια tips: Ψώνισε ρούχα σαν άντρας και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη

Και ίσως οι άντρες να μην σιχαίνονται τόσο τα ψώνια σαν διαδικασία, αλλά τον τρόπο με τον οποίο τα κάνουν οι γυναίκες. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, εμείς εστιάζουμε περισσότερο στο ταξίδι (εμπειρία μαγαζιών, αναζήτηση τιμών ακι ποικιλίας), ενώ οι άντρες στον προορισμό!

Και ποιος είναι ο στόχος και στις δύο περιπτώσεις; Να πάρουμε απλώς νέα ρούχα!

Ποια είναι τα σωστά βήματα λοιπόν;

Τι έχει ήδη η ντουλάπα μου

Αποκομμένες πλέον από το παιχνίδι του marketing, με τα χρώματα, τις διαφημίσεις και τις εξαιρετικά στημένες βιτρίνες, πάμε να φερθούμε έξυπνα.

Για να αποφασίσεις ότι πρέπει να αγοράσεις κάτι καινούργιο πρέπει να ξέρεις τι υπάρχει ήδη στην ντουλάπα σου, όπως φυσικά και στο τι περιστάσεις χρειάζεσαι νέα σύνολα.

Τρία σωτήρια tips: Ψώνισε ρούχα σαν άντρας και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη

Θα είναι για μια βραδινή έξοδο; Θα είναι για τη δουλειά; Θα είναι για casual για κάθε μέρα;

Οφείλεις να γνωρίζεις και να ψωνίσεις στοχευμένα.

Κάνε λίστα

Ναι, ακριβώς σαν αυτή του σούπερ μάρκετ! Πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις το «θέλω» από το «χρειάζομαι» και τα ψώνια είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού.

Φτιάξε μια λίστα με προτεραιότητες στο τι πρέπει να αγοράσεις, και κινήσου έτσι. Εάν για παράδειγμα έχεις τρία ζευγάρια μαύρες γόβες και δεις ακόμα ένα που νιώθεις ότι χρειάζεσαι, βάλ’ το στο νούμερο 5 ή 6 της λίστας σου. Με αυτόν τον τρόπο και βάζεις σε σειρά τις πραγματικές σου ανάγκες και δεν χάνεις τον εαυτό σου γιατί -πού θα πάει-, θα έρθει η ώρα για την αγορά νούμερο 5.

Τρία σωτήρια tips: Ψώνισε ρούχα σαν άντρας και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη

Και αν κατάφερες να τηρήσεις τις παραπάνω δύο συμβουλές, είσαι έτοιμη για το βήμα Νο3: Τις ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου, πριν φτάσεις στο ταμείο!

  • Μου εφαρμόζει τόσο τέλεια, ώστε να το αγοράσω 100%;
  • Θα το φορέσω παραπάνω από 2 φορές;
  • Το αγοράζω επειδή είναι σε έκπτωση ή πραγματικά το χρειάζομαι;

Εάν λοιπόν σημειώσεις επιτυχία σε όλα αυτά τα βήματα, συγχαρητήρια, έμαθες να ψωνίζεις σαν άντρας και να γλιτώνεις αρκετό χρόνο από τη ζωή σου!

Υ. Γ. Όσα προείπαμε, παύουν να ισχύουν στις περιόδους των μεγάλων εκπτώσεων. Εκεί οι άντρες πρέπει να μάθουν να ψωνίζουν σαν γυναίκες!