Valentine’s Day: Έτσι θα εντυπωσιάσεις καθένα από τα 12 ζώδια

Πάντα ορθολογικά, πάντα με επιστημονικά κριτήρια, πάντα με τον Καρκίνο να είναι πιο προβλέψιμος από ποτέ!
Valentine's Day: Έτσι θα εντυπωσιάσεις καθένα από τα 12 ζώδια

Της Μάρως Καρούση

Η μέρα των ερωτευμένων, όπως λέγεται η 14η μέρα του Φεβρουαρίου ή αλλιώς ο Άγιος Βαλεντίνος, «ξυπνάει» -ή και καθόλου- ρομαντικά συναισθήματα και πράξεις που εκδηλώνουν τι άλλο; Αγάπη! 

Πώς, όμως, θα ήταν η ιδανική μέρα για τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου; 

Όπως αποδεικνύεται, κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει πολύ διαφορετικά αυτήν την τόσο ιδιαίτερη ημέρα που… στάζει μέλι (και σοκολάτα!), γι΄αυτό πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε.

Τι ζώδιο, είπαμε, είναι ο δικός σου αγαπημένος;

Κριός 

Εάν δεν έχεις σκοπό να του προσφέρεις κάτι που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στον πλανήτη Γη, μην μπεις στον κόπο. Οι Κριοί  πρέπει να έχουν τα πρωτεία παντού και αν δεν του χαρίσεις μια μαγική και μοναδική εμπειρία, μάλλον δεν έχουν τα πρωτεία στην καρδιά σου.

Και τι εννοούμε; Μια βραδιά σε ένα άδειο λούνα παρκ που έχεις κλείσει μόνο για εκείνη και φυσικά ένα δώρο που δεν έχει προλάβει καν να σκεφτεί πως της αρέσει!

Γιατί φυσικά και είναι ένα ρομαντικό ζώδιο, αλλά αναλόγως τις συνθήκες που της δίνεις, γιατί κανένας Κριός δεν συγκινήθηκε με αρκουδάκια και λουλούδια. 

Ταύρος 

Φυσικά και ένας Ταύρος συγκινήθηκε με αρκουδάκια και λουλούδια. Και σοκολατάκια και καλό φαγητό σε ρομαντικό εστιατόριο και κεράκια και, και κατάλαβες.

Είναι από εκείνα τα ζώδια που ενδεχομένως θα ακούσεις να λένε περί εμπορευματοποίησης της αγάπης, αλλά θα έδιναν το μισό τους σπίτι για ένα εξαιρετικά αγαπησιάρικο δείπνο με πρώτο, δεύτερο, τρίτο και εκατοστό πιάτο.

Δίδυμος 

Του αρέσει το μαζί, αλλά κάπως θα βαρεθεί στο τέλος. Γιατί πόσα πια να πείτε οι δυο σας; Και βασικά πόσα να αντέξεις και εσύ ο δόλιος να ακούσεις; 

Οπότε, ιδανική μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τον Δίδυμο είναι να περάσετε το πολύ ένα δίωρο στο κλασσικό ρομαντικό δείπνο, αλλά μετά να βγείτε έξω, να μιλήσετε με φίλους, να χορέψετε, να διασκεδάσετε, να ξαναμιλήσετε.

Εάν θέλεις, βέβαια, να καταστρέψεις τη μέρα σε αυτό το ζώδιο, οργάνωσε ένα από εκείνα τα τραπέζια που απλώς κοιτάζεσαι με τον άλλο, έτσι χωρίς λόγο και ρομαντικά… και μόλις πάει να βγάλει έστω και μια κουβέντα να του κάνεις με το δάχτυλο σου «Σςςς».

Συγχαρητήρια, μόλις χώρισες του Αγίου Βαλεντίνου! 

Καρκίνος 

Είναι η μέρα τους και ως σύντροφος οφείλεις να το γνωρίζεις. Δεν θέλουν περίπλοκα πράγματα για να είναι ευτυχισμένοι και δεν υπερβάλλουμε εδώ. Εάν τους οργανώσεις ένα ρομαντικό δείπνο με τα χεράκια σου και τους προσφέρεις ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, θα είσαι για πάντα το νούμερο ένα στην καρδιά τους. 

Και ξέρεις κάτι; Ακόμα και αν παραγγείλεις κρυφά, ακόμα και αν κάψεις το φαγητό που μαγείρεψες, δεν θα τον νοιάξει, και αυτό δεν θα το βρεις εύκολα! 

Valentine's Day: Έτσι θα εντυπωσιάσεις καθένα από τα 12 ζώδια

Λέων 

Τι είπαμε παραπάνω για τον Καρκίνο; Ε κάνε τα όλα στον υπερθετικό βαθμό. Εξίσου είναι η μέρα τους… αλλά με άλλο τρόπο! Ως οι φαμφάρες και οι επιδειξίες του ζωδιακού κύκλου, πρέπει να έχουν να θυμούνται και να λένε για αυτή την μέρα μέχρι τα βαθιά τους γεράματα και κάθε χρόνο οφείλεις να ξεπερνάς τον εαυτό σου. 

Σίγουρα ένα πολύ καλά οργανωμένο δείπνο, σίγουρα εξαιρετικά δυσεύρετα σοκολατάκια με αντίστοιχα εξαιρετικά δυσεύρετο δώρο και αν μπορείς να φέρεις και την Adele να σας τραγουδήσει ένα πρόχειρο ρεφρενάκι για να το κάνει story στο Instagram, καλά θα ήταν…

Παρθένος 

Δεν θα σε παιδέψει. Είναι ρομαντικό ζώδιο αλλά όπως σε όλα του, έτσι και σε αυτό, θα λειτουργήσει συναισθηματικά με μέτρο.

Θα εκτιμήσει αναμφίβολα ένα καλόγουστο δώρο, κυρίως όμως θα εκτιμήσει κάτι πρακτικό, όπως για παράδειγμα κάτι που έχει ανάγκη, κάτι που της λείπει.

Βέβαια να έχεις στο μυαλό σου πως εάν έχεις σκοπό να της μαγειρέψεις στο σπίτι σου, αυτό πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση από άποψη καθαριότητας, θα το κοιτάξει και θα μετρήσει μέσα της πιο πολύ και από την συμπεριφορά σου στη σχέση. 

Ζυγός 

Εξαιρετικά ρομαντικό ζώδιο και πολύ κοντινό σε «θέλω» με αυτά του Λέοντα. Μπορεί να μην ζητήσει όλα αυτά της υπερπαραγωγής βέβαια, αλλά δώσ’ του μεγάλα μπουκέτα με λουλούδια, μεγάλα καλάθια με προϊόντα ομορφιάς, με καλλυντικά και αρώματα και πάρε του την ψυχή.

Και την καρδιά στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Σκορπιός 

Η μέρα του, αλλά από άλλη άποψη. Σε άκρως ερωτική διάθεση, ένας Σκορπιός δεν θέλει πάρτι και κόσμο του Αγίου Βαλεντίνου, θέλει εσένα, αυτόν, ένα καλό κόκκινο κρασί, ωραία μουσική και σπίτι. Αναρωτιέσαι αλήθεια ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο για μια Σκορπίνα;

Μα φυσικά ένα εξαιρετικά s e x y ζευγάρι από κόκκινα εσώρουχα. Ναι, τόσο προβλέψιμα τα πράγματα.

Τοξότης 

Δεν ανήκει σε αυτή τη μέρα.. Κάπου θα χαθεί στη μετάφραση αναμφίβολα, οπότε μην ανησυχήσεις εάν δεν εκτιμήσει τίποτα από τα ρομαντικά στοιχεία που θα της προσφέρεις με όλη σου την καρδιά! Τι θα εκτιμούσε λοιπόν;  

Να μην αναφέρεις καν ότι πρόκειται για του Αγίου Βαλεντίνου και να της πεις «Έχω δει κάτι καλές προσφορές για σαββατοκύριακα στη Γη του Πυρός, ψήνεσαι;».

Φυσικά και ψήνεται.

Αιγόκερως 

Ο πιο κρυφό-ρομαντικός του ζωδιακού κύκλου. Θα πει πως δεν πιστεύει σε τίποτα από όλα αυτά, πως δεν θέλει καμία ρομαντική πράξη για αυτή τη μέρα, αλλά άκουσε με, είναι όλα ψέματα.

Τα θέλει όλα και μη σου πω, επί δύο.

Το ιδανικό της θα ήταν ένα τέλεια οργανωμένο ραντεβού, που δεν θα έχει ιδέα για αυτό και πιθανότατα θα την πας στο μέρος που γνωριστήκατε πρώτη φορά. Η καρδιά του Αιγόκερου μόλις έλιωσε! 

Υδροχόος 

Θεωρείς ότι οι γυναίκες κάνουν νάζια όταν λένε πως δεν τους αρέσουν τα σοκολατάκια, τα λουλούδια και τα τεράστια αρκούδια αυτή τη μέρα; Ε, πες το αυτό σε έναν Υδροχόο να γελάσουμε λίγο, και εσύ να ακούς τις θεωρίες περί εμπορευματοποίησης και μαρκετίστικης γιορτής των ζαχαροπλαστείων και των ανθοπωλείων, για κανένα δίωρο.

Αλλά ξέρεις κάτι; Φυσικά και είναι ένα άκρως ρομαντικό ζώδιο αλλά με τον τρόπο του. Μπορείς να του προσφέρεις το αγαπημένο του βιβλίο, μια σειρά από τα αγαπημένα του ποιήματα, έναν πίνακα ζωγραφισμένο στο πόδι, γιατί το χέρι είναι too mainstream, αλλά….

Aν θες για το δικό σου καλό, κάν’ το στις 13 ή στις 15 Φεβρουαρίου. Ας αφήσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο ήσυχο! 

Ιχθύς 

Δώσ’ τα όλα, ό, τι ρομαντικό έχεις και δεν έχεις, δώσ’ το αυτή τη μέρα. Δηλαδή, ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα όλο το χρόνο και στις 14 Φεβρουαρίου κάνεις τις σωστές κινήσεις, έχεις εξαγνιστεί για την επόμενη δεκαετία.

Αρκουδάκια σε μέγεθος που γεμίζουν τρία φορτηγά, cd με τα τραγούδια σας, πολλά πολλά σοκολατάκια καρδούλες (δεν μας νοιάζει η ποιότητα, μας νοιάζει η ποσότητα), κόκκινα μπαλόνια ικανά να σηκώσουν ένα σπίτι και… νομίζω κατάλαβες!