Stars του Hollywood που γνώρισαν κατάματα τη φτώχεια

Τα «πέτρινα» χρόνια πριν την απόλυτη δόξα.
Stars του Hollywood που γνώρισαν κατάματα τη φτώχεια

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Νομίζεις ότι ο δρόμος αυτών των γυναικών για την κατάκτηση της κορυφής και της αναγνωρισιμότητάς τους ήταν εύκολος; Μα φυσικά και όχι. Προτού καταφέρουν να αποκτήσουν την πλουσιοπάροχη και ζηλευτή ζωή που έχουν τώρα, πέρασαν από 40 κύματα για να τα καταφέρουν και να διακριθούν.

Τα στοιχεία που χαρακτήριζαν την πορεία της ζωής τους ήταν η φτώχεια, οι κακουχίες, διαλυμένες οικογένειες ακόμα και βιασμοί.

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι επιτυχημένες γυναίκες της μεγάλης οθόνης;

Oprah Winfrey

Είναι αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα των media της αμερικανικής τηλεόρασης και μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες στον πλανήτη.

Όμως, η ζωή της και τα παιδικά της χρόνια πιο πολύ θλίψη και αγανάκτηση θα σου προκαλέσουν παρά οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα. Η Oprah της οποία το κανονικό όνομα ήταν Orpah μεγάλωσε σε μια φτωχογειτονιά του Μισισίπι μαζί με τη γιαγιά της, ενώ η μητέρα της προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει δουλειά για να επιζήσουν.

Το χειρότερο που έζησε και έμελλε να στιγματίσει τη ζωή της ήταν η σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον θείο και τον ξάδελφό της. Εκείνος που επρόκειτο να της αλλάξει την ζωή ήταν ο πατέρας της, ο οποίος παρόλο που τους είχε εγκαταλείψει στην παιδική της ηλικία αργότερα τη βοήθησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Από την απόλυτη φτώχεια και δυστυχία η Oprah σήμερα είναι μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα, αλλά και φιλάνθρωπος με την περιουσία της να ανέρχεται περίπου στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Jennifer Lopez

Η υπερταλαντούχα και πανέμορφη showoman από το Μπρονξ προτού διαβεί τον δρόμο της δόξας πέρασε από την απόλυτη φτώχεια. Γεννήθηκε από Πορτορικανούς μετανάστες στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν τεχνικός υπολογιστών ενώ η μητέρα της καθαρίστρια. Η ζωή της κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων δεν ήταν διόλου εύκολη αφού μαζί με την οικογένειά της ζούσαν πολύ φτωχικά σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα.

Πέρα όμως από το γεγονός ότι δεν υπήρχε οικονομική υποστήριξη, ταυτόχρονα δεν υπήρχε καθόλου πίστη στο ταλέντο της γυναίκας που έμελλε να σαρώσει στα charts από την πλευρά της μητέρας της.

Εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί το γεγονός ότι η κόρη της θα ασχολούνταν με τον καλλιτεχνικό χώρο. Έπαψε να της δίνει χρήματα. Φυσικά, η Λατίνα star αποφασισμένη για αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της εγκατέλειψε το σπίτι της και τα ξεκίνησε όλα από το μηδέν!

Halle Berry

Η Halle Maria Berry με καταγωγή από Κλίβελαντ του Οχάιο, είχε πολύ άσχημα παιδικά χρόνια. Όπως η ίδια έχει αποκαλύψει, έβλεπε πολλές φορές τον πατέρα της να ξυλοκοπά την μητέρα της κάτι το οποίο της ίδιας της σημάδεψε το μυαλό και την ψυχή.

Όταν η μητέρα της έμαθε για την καριέρα που επιθυμούσε να ακολουθήσει έπαψε να την στηρίζει οικονομικά, ενώ εκείνη αναγκάστηκε να μείνει σε καταφύγιο αστέγων. Τίποτα μα τίποτα δεν σταμάτησε την βραβευμένη με Oscar ηθοποιό του Hollywood. Είναι το απόλυτο παράδειγμα του follow your dreams no matter what.

View this post on Instagram

Be yours before anyone else’s ♥️

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Hilary Swank

Η επιτυχημένη χολιγουντιανή ηθοποιός δεν γλίτωσε από τα δίχτυα της φτώχειας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα, ενώ προτού πάρει τον πρώτο της ρόλο έμενε με την μητέρα της όχι σε σπίτι… αλλά σε αυτοκίνητο!

Πολύ αργότερα κατάφεραν να μείνουν σε ένα άδειο σπίτι, το οποίο ήθελε μια φίλη της ηθοποιού να το πουλήσει.

Εντέλει, η ζωή την αντάμειψε.