Για να σώζουν τη ζωή σου: Ο απίστευτος λόγος που τα καπάκια στα στυλό BIC έχουν τρύπα από πάνω (Pic)

Η εξήγηση με μία φωτογραφία.
Για να σώζουν τη ζωή σου: Ο απίστευτος λόγος που τα καπάκια στα στυλό BIC έχουν τρύπα από πάνω (Pic)

Όλοι περάσαμε σαν μαθητές από τα θρανία και στα χρόνια μας στις σχολικές αίθουσες και αργότερα στις φοιτητικές χρησιμοποιήσαμε τα κλασικά στυλό BIC με το αποσπώμενο καπάκι που εφάπτεται στο στυλό. Τα καπάκια αυτά είναι αναγνωρίσιμα από τους πάντες με τον πιο χαρακτηριστικό τους μέρος να είναι η τρύπα πάνω από το στόμιο στο οποίο μπαίνει τοι στυλό.

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η τρύπα;

Μικροί κάναμε τις δικές μας υποθέσεις. Οι περισσότεροι πιστέψαμε ότι το καπάκι αυτό με την τρύπα βοηθούσε στο να μην ξεραθεί το μελάνι αφού επέτρεπε στον αέρα να περνάει. Πόσο λάθος κάναμε όμως όλοι… Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος για την ύπαρξη αυτών των τρυπών, που αφορά την ασφάλεια του καταναλωτή.

Όπως εξήγησε στο βίντεό του ο ZachD, διάσημος influencer του Instagram, τα καπάκια αυτά με τις τρύπες επιτρέπουν τον αέρα να περάσει ανάμεσά τους σε περίπτωση κατάποσης: «Βλέπετε, υπάρχει ακριβώς αρκετός χώρος για τη ροή του αέρα εάν το καπάκι κολλήσει στο λαιμό κάποιου».

O σχεδιασμός αυτός έχει αποβεί σωτήριος για πολλές περιπτώσεις ενηλίκων ή παιδιών που κατάπιαν κατά λάθος το αποσπώμενο καπάκι του στυλό τους καθώς τους βοήθησε ακόμα και όταν το καπάκι κόλλησε στον λαιμό τους να μην πνιγούν.

Ιδού και η άκρως διαφωτιστική φωτογραφία:

Για να σώζουν τη ζωή σου: Ο απίστευτος λόγος που τα καπάκια στα στυλό BIC έχουν τρύπα από πάνω (Pic)

H εταιρεία στυλό BIC που για δεκαετίες κατασκευάζει τέτοια καπάκια στα στυλό της επιβεβαίωσε τον λόγο ύπαρξης της εν λόγω τρύπας στα καπάκια των περίφημων στυλό της, στην ενότητα FAQ (Frequently Asked Questions) της ιστοσελίδας της.

«Ο λόγος που ορισμένα στυλό BIC® έχουν μια τρύπα στο καπάκι τους είναι για να αποτρέψουν το καπάκι από το να φράξει εντελώς τον αεραγωγό σε περίπτωση που εισπνευστεί κατά λάθος», περιγράφει ο ιστότοπος. «Αυτό απαιτείται από τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας ISO11540, εκτός από τις περιπτώσεις όπου το καπάκι θεωρείται πολύ μεγάλο ώστε να αποτελεί κίνδυνο πνιγμού».

Εμάς, πάντως, δεν θα πήγαινε με τίποτα εκεί το μυαλό μας!