Σνακ παραλίας | Ιδέες για να ξεφύγεις από τις κλασικές επιλογές

Η σπιτική ευκολία που μεταφέρεται παντού.
Σνακ παραλίας | Ιδέες για να ξεφύγεις από τις κλασικές επιλογές
Unsplash

Λένε πως η παραλία σου ανοίγει την όρεξη και το στομάχι μας κουνάει καταφατικά το κεφάλι με χαμόγελο. Ωστόσο, εάν διανύεις μια περίοδο κατά την οποία προσέχεις τη διατροφή σου για λόγους υγείας ή δίαιτας, η στάση έξω από το ψυγείο σου λίγο πριν την αναχώρηση από το σπίτι, γίνεται επιτακτική.

Κάπου εκεί, όμως, λίγο πριν απογοητευτείς από τις ίδιες γεύσεις, τις οποίες έχεις βαρεθεί και ακόμα περισσότερο, λίγο πριν στραφείς στα έτοιμα κατασκευάσματα, ρίξε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες οι οποίες θα φέρουν ένα splash αναζωογόνησης στον ουρανίσκο σου.

Αρχικά, κοινό χαρακτηριστικό τους αποτελεί η δροσιά και η ενυδάτωση που φαντάζουν λυτρωτικά must κάτω από τις καυτές, χρυσές ακτίνες του ήλιου. Κοινός παρονομαστής όμως;

Η νοστιμιά της φύσης που υπόσχεται να σε ανταμείψει, φορτώνοντάς σε με ελάχιστες θερμίδες.

Σαλάτα σε χάρτινο ποτήρι καφέ

Η σαλάτα της επιλογής σου μπορεί να παρατείνει τη τραγανή υφή της πολύ καλύτερα όταν είναι αποθηκευμένη μέσα σε ένα χάρτινο ποτήρι, το οποίο διαθέτει και το αντίστοιχο καπάκι. Τώρα δε θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από εκείνη του beach bar, ενώ η έξυπνη συσκευασία θα σε κρατήσει μακριά από λεκέδες.

Σνακ παραλίας | Ιδέες για να ξεφύγεις από τις κλασικές επιλογές

Φρουτοσαλάτα-καλαμάκι

Τα ξύλινα ραβδάκια που συνήθως φιλοξενούν πάνω τους κομμάτια ψημένου κρέατος, μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους και τα πλυμένα κομμάτια από τα φρούτα σου. Αντί για το τάπερ, πάνω στο ξυλάκι δε θα πατηθούν το ένα πάνω στο άλλο, ενώ η ανοιχτή  συσκευασία δε θα τα παπαριάσει.

Τορτίγια με φύλλα μαρουλιού

Τι θα έλεγες για μια παραλλαγή τορτίγιας ακόμα πιο ελαφριά και crunchy;  Με δύο φύλλα μαρουλιού για περιτύλιγμα και γέμιση της αρεσκείας σου θα γίνεις μια μικρή σεφ — βασίλισσα της γαστρονομίας!

Ανυπομονείς για την επόμενη φορά; Κι εμείς!