Πέννες ολικής με σπαράγγια και κόκκινη σάλτσα για απόλαυση χωρίς ενοχές

Θα γίνουν η νέα σπεσιαλιτέ σου.
Πέννες ολικής με σπαράγγια και κόκκινη σάλτσα για απόλαυση χωρίς ενοχές

Το κεφάλαιο φαγητό αποτελεί ίσως το πλέον παραπονεμένο κατά τις δύσκολες ημέρες της εβδομάδας.

Λίγο η πίεση της καθημερινότητας, λίγο το στρες της δουλειάς και λίγο η κούραση των υποχρεώσεων, μας ρουφάνε συστηματικά την ενέργεια με αποτέλεσμα η στάθμη να είναι αρκετά χαμηλή όταν φτάνουμε στο σπίτι μας.

Τότε, δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και πώς να χωρέσεις όλα όσα θέλεις να κάνεις μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Κι όμως, το μαγείρεμα αμέσως μοιάζει με αγγαρεία, στην οποία εάν η δημιουργικότητα και το μεράκι λείπει, η μηχανικότητα κάνει πάρτι και εξουδετερώνει κάθε γεύση.

Ωστόσο, εάν πραγματικά πεινάς ή θέλεις να εντυπωσιάσεις έναν καλεσμένο μην το βάζεις κάτω! Η παρακάτω συνταγή με πέννες ολικής και σπαράγγια θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

Μπορεί να χρειαστεί ελάχιστο χρόνο και υλικά, θα λάβεις, ωστόσο τεράστιο έπαινο…

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 πακέτο σπαράγγια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με  .σ. ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πλυμένα σπαράγγια.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον κουρκουμά, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, μόλις η σάλτσα αρχίσει να δένει αδειάζουμε μέσα τις πέννες και ανακατεύουμε καλά.

Extra Tip: Φυσικά, η τριμμένη παρμεζάνα πάντα ταιριάζει σε αυτές τις pasta night περιπτώσεις.