Τα τυροπιτάκια «της τεμπέλας» θα γίνουν η νέα οικογενειακή λατρεία

Μυρίζει Κυριακή...
Τα τυροπιτάκια «της τεμπέλας» θα γίνουν η νέα οικογενειακή λατρεία
Pixabay

Η ημέρα της εβδομάδας, στην οποία όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται και απολαμβάνουν το γεύμα τους όλοι μαζί είναι, συνήθως, η Κυριακή.

Σήμερα, είτε μένεις ακόμα μαζί τους, είτε όχι, συνεχίζεις να χαίρεσαι ή να αναπολείς πέρα από τις λαχταριστές γεύσεις, εκείνα τα αρώματα που έχουν αποκτήσει εικόνα και δεν είναι άλλη από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τη θαλπωρή του σπιτιού σου.

Κάπως έτσι, ο πλάστης και το ζύμωμα κατέχει ξεχωριστή θέση στο κεφάλαιο…μαμά. Φαντάζει πολύ δύσκολο και χρονοβόρο για εσένα; Έχουμε τη λύση!

Η παρακάτω συνταγή θα σε μεταμορφώσει με υψηλού επιπέδου μαγείρισσα με τη διαδικασία να θυμίζει περισσότερο παιχνίδι παρά τυροπιτάκια.

Υλικά

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι
  • 400 γρ. αλεύρι φαρίν απ
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα τυριά και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder ανακατεύοντας καλά παράλληλα. Αφού δέσει η ζύμη μας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο. Μόλις περάσει μισή ώρα τη βγάζουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε ένα ταψί.

Προσέχουμε να αφήσουμε μια μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

Η λεπτομέρεια θα κριθεί στο σουσάμι με το οποίο μπορείς να τα πασπαλίσεις ως τελευταίο άγγιγμα και… άσε τους άλλους να αναρωτιούνται αν τα αγόρασες μόλις από το φούρνο της γειτονιάς.