Καλοκαιρινή και light πατατοσαλάτα με αυγά στο φούρνο

Για τις μέρες που δεν έχεις ιδέα τι να μαγειρέψεις.
Καλοκαιρινή και light πατατοσαλάτα με αυγά στο φούρνο
Pexels

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η ανάγκη μας για εύκολες, γρήγορες και με λίγες θερμίδες συνταγές είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Ποια από εμάς θέλει να περνάει αυτές τις ώρες στην κουζίνα και να μην επιλέγει γρήγορα, αλλά πεντανόστιμα γεύματα που μπορούν να ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια και είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που δεν θέλουμε να ξεφύγουμε με τις θερμίδες;

Το πράγμα γίνεται καλύτερο, όταν το φαγητό που προτείνουμε περιέχει και την λατρεμένη σε όλες μας πατάτα, η οποία μπορεί να έχει κακή φήμη αναφορικά με τη δίαιτα, αλλά αν μαγειρευτεί σωστά είναι θείο δώρο για τον οργανισμό.

Σήμερα φτιάχνουμε εύκολη, light και πεντανόστιμη light πατατοσαλάτα με αυγά, με υλικά που έχεις στο ψυγείο.

Ιδού η συνταγή!

Υλικά

  • μισό κιλό πατάτες baby κομμένες στη μέση (με τη φλούδα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 αυγά
  • λίγη ρόκα

Για τη sauce

  • 1 κ.σ. ξύδι
  • λίγη μουστάρδα
  • φρέσκο άνηθο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ενώ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200°C.

Ψήνουμε τις πατάτες για 1,5 περίπου ώρα σε ένα πυρέξ γυρίζοντάς τες τακτικά και βράζουμε τα αυγά.

Τέλος, αφού ψηθούν, ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε από πάνω τα  αυγά κομμένα στα τέσσερα και προσθέτουμε την sauce.

Το πιάτο σου είναι έτοιμο και η μυρωδιά του σπιτιού σου απλά υπέροχη!