2 + 1 φήμες για το αποσμητικό που πρέπει επιτέλους να πάψεις να πιστεύεις

Ήρθε η εποχή που το αποσμητικό βγαίνει πιο συχνά από την τσάντα μέσα στην ημέρα, οπότε πρέπει να βάλουμε τέλος σε κάποιες φήμες.
2 + 1 φήμες για το αποσμητικό που πρέπει επιτέλους να πάψεις να πιστεύεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα ρούχα μειώνονται και το αποσμητικό μοιάζει επιτακτική ανάγκη.

Ποια από εμάς νιώθει άνετα χωρίς το αγαπημένο της αποσμητικό στην τσάντα; «Καμία» είναι η απάντηση και η πεποίθηση πως η καθαριότητα είναι πολιτισμός, τους μήνες που ακολουθούν μοιάζει πιο σοφή από ποτέ.

Από την άλλη, μπορεί να έχεις διαβάσει στο διαδίκτυο κάποια  πράγματα που συνδέουν τα αποσμητικά με διάφορα άσχημα πράγματα, όμως τα περισσότερα  είναι μύθοι.

Ας αναφέρουμε τους συγκεκριμένους μύθους, ας τους καταρρίψουμε και ας συνεχίζουμε τη ζωή μας ανέμελες.

1. Το αποσμητικό σκουραίνει τη μασχάλη μας

Μερικοί άνθρωποι -λόγω κληρονομικότητας – έχουν πιο σκούρο δέρμα στη μασχάλη από ό,τι στο υπόλοιπο σώμα. Φυσικά, η μασχάλη δεν αποχρωματίζεται από αποσμητικά σε καμία περίπτωση και δεν δημιουργεί κηλίδες ή μαύρα στίγματα.

2 + 1 φήμες για το αποσμητικό που πρέπει επιτέλους να πάψεις να πιστεύεις

2. Το αποσμητικό λερώνει τα ρούχα μας

Δεν λερώνει το αποσμητικό τα ρούχα μας, αλλά το αλάτι του ιδρώτα που έρχεται σε επαφή με τα συστατικά του αποσμητικού. Οπότε για να μην έχεις ξανά τέτοιου είδους λεκέδες φρόντισε απλά να μην είσαι συνεχώς ιδρωμένη.

3. Το αποσμητικό μπορεί να «αγριέψει» την περιοχή της μασχάλης

Δυστυχώς η μασχάλη μας σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται όντως άγρια και ξηρή ή ακόμα και όχι καθαρή, αλλά για αυτό το λόγο ευθύνονται οι ερεθισμοί από το συχνό ξύρισμα και ουδεμία σχέση υπάρχει με το roll on σου.

Δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι λοιπόν. Πλέον ξέρεις.