Ο τρόπος για να καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει

Γιατί και τα αντηλιακά λήγουν.
Ο τρόπος για να καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει
Unsplash

Οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά και από εδώ και πέρα το αντηλιακό σου πρέπει να έχει θέση ακόμα και στην καθημερινή τσάντα σου.

Η αλήθεια είναι πως οι δερματολόγοι συμβουλεύουν πως πρέπει να βάζουμε αντηλιακό και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, στο πρόσωπο και το λαιμό μας, μιας και ο ήλιος καταφέρνει να κάνει και τότε τη ζημιά, ωστόσο πολλές επιλέγουν το συγκεκριμένο προϊόν αποκλειστικά και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μέγα λάθος, αλλά…

Αν είσαι μία από τις πολλές στις οποίες έχουν περισσέψει προϊόντα από πέρυσι και αναρωτιέσαι αν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχει πιθανότητα αυτά να έχουν λήξει και να μη σου προσφέρουν καμία απολύτως προστασία.

Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς θα καταλάβουμε αν το αντηλιακό μας έχει λήξει;

Αρχικά, θα φανεί από τη σύστασή του. Αν έχει αραιώσει, πήξει ή δημιουργήσει σβόλους, σημαίνει πως πρέπει να το πετάξεις αμέσως στα σκουπίδια.

Ο τρόπος για να καταλάβεις αν το αντηλιακό σου έχει λήξει

Το δεύτερο σημάδι που θα σου δείξει πως πρέπει να το αντικαταστήσεις είναι η μυρωδιά. Αν το αντηλιακό σου μύριζε καταπληκτικά και δεν μυρίζει πια ή μυρίζει άσχημα, σημαίνει πως απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσεις.

Μεγάλη προσοχή θέλει και ο τρόπος φύλαξης του προϊόντος, μιας και υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί η σύστασή του, αν και καινούριο, από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.