Μεξικάνικη σάλτσα για τις αυθεντικές λάτιν βραδιές γεύσης

Λίγα μόνο λεπτά αξίζουν για τη μεγάλη απόλαυση.
Μεξικάνικη σάλτσα για τις αυθεντικές λάτιν βραδιές γεύσης

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο χρόνος που αφιερώνουμε πλέον στο σπίτι και ιδιαίτερα στην κουζίνα μας έχει αυξηθεί αισθητά.

Πρόκειται για μια περίοδο που όλοι νιώσαμε μάγειρες υψηλού επιπέδου με πειραματισμούς που ποτέ άλλοτε δε μας είχαν απασχολήσει.

Ανάμεσα στις αναζητήσεις νέων γευστικών εμπειριών πάντα φλερτάρουμε δελεαστικά με τη μεξικάνικη κουζίνα και το σταρ προϊόν της, την κόκκινη σάλτσα.

Ταιριάζει, βλέπετε, με τα απογευματινά σνακ τορτίγιας ή τα chips, σερβίρεται ως dressing κυρίως πιάτου ή πλαισιώνει τα ζουμερά fajitas.

Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για την οποία θα καμαρώνεις κάθε φορά που θα τη δημιουργείς στο δικό σου μικρό εργαστήρι.

Υλικά

  •  3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα ντομάτας
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κ. σ. χαλαπένιος
  • 1/2 κούπα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Ξύδι
  • Πιπέρι

Μεξικάνικη σάλτσα για τις αυθεντικές λάτιν βραδιές γεύσης

Εκτέλεση

Πρόκειται για κινήσεις απλές και σύντομες. Σε ένα βαθύ τηγάνι τοποθετούμε όλα τα ψιλοκομμένα μας μας υλικά και τη κονσέρβα ντομάτας ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις η σάλτσα μας αρχίσει να «δένει» την αφαιρούμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την καταναλώσουμε. Με αυτόν τον τρόπο τα αρώματα θα μπερδευτούν μεταξύ τους δημιουργώντας το κράμα που επιθυμούμε.

Extra Tip: Παίξε με αντιθέσεις αναμειγνύοντας και λίγο αβοκάντο ή γκουακαμόλε.

Η δροσιά θα παντρευτεί τη φωτιά και θα απολαύσεις ευχάριστα το πιάτο σου.

 

 

What's Next