Dry Brushing: Τι είναι και ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Ένα μυστικό ομορφιάς που υπάρχει εδώ και αιώνες.
Dry Brushing: Τι είναι και ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν ακούς για πρώτη φορά τον όρο «dry brushing»,έχουμε πολλά να πούμε.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του, πρόκειται για το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας, τεχνική η οποία υπάρχει και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια γυναίκες ανά τον πλανήτη εδώ και αιώνες, καθώς έχει πολλές θεραπευτικές και καλλωπιστικές ιδιότητες.

Για να κάνεις dry brushing στην επιδερμίδα σου, θα χρειαστείς μια καλή βούρτσα με ειδική και μεγάλη λαβή – ώστε να φτάνεις την πλάτη σου  και τα σημεία που είναι πιο δύσκολα να φτάσεις.

Ξεκινώντας να κάνεις dry brushing στα πόδια σου, πρέπει να θυμάσαι πως η φορά πρέπει να είναι πάντα προς τα πάνω – προς την καρδιά.

Ποια είναι, όμως, τα οφέλη του;

Κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα

Το dry brushing είναι κυρίως μια μορφή απολέπισης που απομακρύνει από το δέρμα σου τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνειά του. Με την απολέπιση βελτιώνεται η όψη του δέρματος και ανανεώνονται τα κύτταρα.

Τονώνει το λεμφικό σύστημα

Η τριβή που δημιουργείται διεγείρει το λεμφικό σύστημα, το οποίο είναι μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνεται για την αποβολή τοξινών.

Συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Με το που θα ξεκινήσεις το dry brushing θα καταλάβεις πως το δέρμα σου θα αποκτά μια ερυθρότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί η τριβή προκαλεί υπεραιμία και αυξημένη κυκλοφορία του αίματος.

Μειώνει την κυτταρίτιδα

Το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος. Ξέρουμε πως εδώ θα σε «χτυπήσουμε» στο συναίσθημα.

Με την έντονη τριβή, κάνουμε μασάζ στον υποδόριο λιπώδη ιστό και έτσι βοηθάμε την διάσπαση των τοξινών που συσσωρεύονται σε αυτό.

Με λίγα λόγια, αν το κάνεις σωστά και ταυτόχρονα πίνεις πολύ νερό και προσέχεις τη διατροφή σου, θα δεις αποτελέσματα.