Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα λεπτά χαλάρωσης που σε βυθίζουν στα νερά της άδυτης ψυχικής και σωματικής ηρεμίας ίσως αποτελούν τη στιγμή της ημέρας για την οποία ανυπομονείς, κι αυτό γιατί μαζί με τη βρομιά απαλλάσσεσαι ταυτόχρονα και από κάθε τοξικό κι αρνητικό vibe.

Ο partner in crime σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι άλλος από το σφουγγάρι σου. Είτε πρόκειται για εκείνο με τις πλαστικές φτερούγες, είτε το απολεπιστικό, είτε το βιολογικό, ο συνένοχός σου στην απολαυστική τελετουργία δεν είναι τόσο αθώος και σίγουρα δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνάψεις μαζί του σχέση… μακράς διάρκειας.

Η υγρασία αναπτύσσει και φιλοξενεί βακτήρια και μύκητες, έχοντας ως αποτέλεσμα αντί να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου τρίβοντας τη με το γεμάτο μικροοργανισμούς σφουγγάρι σου να πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο.

Τι μπορείς να κάνεις;

Αμέσως μετά το μπάνιο πρέπει να αφήσεις το σφουγγάρι να στεγνώσει καλά εκτός μπάνιου. Μάλιστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι για τα μαλλιά ώστε η θερμότητα να μειώσει το χρόνο αναμονής. Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι να το αλλάζεις κάθε, περίπου, τρεις εβδομάδες. Στην περίπτωση που νωρίτερα αλλάξει χρώμα ή αρχίζει να αποπνέει άσχημη μυρωδιά θα πρέπει να το πετάξεις αμέσως.