Σήμερα ετοιμάζουμε σούπα βελουτέ κολοκύθας για το εορταστικό τραπέζι

Το πιο ωραίο ορεκτικό για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς.
Σήμερα ετοιμάζουμε σούπα βελουτέ κολοκύθας για το εορταστικό τραπέζι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έρχεται σε λίγες μέρες και αν είσαι εσύ αυτή που θα αναλάβει το φαγητό, σου προτείνουμε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Καλύτερο ορεκτικό και πιο εορταστικό, από μια βελουτέ σούπα κολοκύθας, δεν νομίζουμε να υπάρχει, οπότε ήρθε η ώρα να το τολμήσεις.

Η βελουτέ σούπα είναι ό,τι πρέπει για τη λαμπερή αυτή μέρα και δεδομένα θα κλέψει όλα τα βλέμματα στο τραπέζι, μιας και εκτός από νοστιμιά έχει και υπέροχη εμφάνιση.

Υλικά

  • Μία κολοκύθα κομμένη σε μέτρια κομμάτια, χωρίς σπόρους και φλοιό
  • 2 πατάτες κομμένες σε 4 κομμάτια
  • λίγο σέλινο
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλινο στο λάδι και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την κολοκύθα και τις πατάτες.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μείγμα και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Σερβίρετε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με κρουτόν.

Τόσο απλά και τόσο δημιουργικά, θα έχεις φτιάξει το πιο ωραίο και ευφάνταστο πιάτο της βραδιάς.