Post Christmas launch: Το ωραιότερο ορεκτικό με βασικό υλικό τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Όλοι ξέρουμε πως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα μας ταΐσει για μια εβδομάδα.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν: Τα tips για να μην πάρεις... γιορτινά κιλά

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Κάθε χρόνο αυτήν την ιδιαίτερη μέρα, εκτός από τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε και την ανυπομονησία μας να γευτούμε την πληθώρα των φαγητών με τα οποία το τραπέζι ξεχειλίζει από νοστιμιά. Ως εκ τούτου, τα leftovers είναι μπόλικα με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να τρώμε αρκετές ημέρες τις ίδιες επιλογές.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, φέτος να φέρεις την αλλαγή και να μη βαλτώσεις στα ίδια λημέρια, όσο αγαπημένα σου κι αν είναι;

Η γαλοπούλα αποτελεί το παραδοσιακό φαγητό το οποίο πρωταγωνιστεί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Βγάλε από το ψυγείο όση κι αν έχει απομείνει γιατί ήρθε η  ώρα να ξαναμπείς στην κουζίνα.

Ζεστή, θρεπτική σούπα!

Πρόσθεσε όλα τα κομμάτια της μαγειρεμένες γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα κι ακολούθησε τα βήματα σαν να φτιάχνεις μια κοτόσουπα. Μέσα στο ζωμό πρόσθεσε καρότα, σέλερι, κόκκινη πιπεριά και σκόρδο.

Post Christmas launch: Το ωραιότερο ορεκτικό με βασικό υλικό τη γαλοπούλα που περίσσεψε

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην προσθήκη αλατιού, αφού το κρέας έχει ήδη «ρουφήξει» την απαιτούμενη ποσότητα. Όσο για τον κύβο λαχανικών, ο οποίος πάντα προσθέτει παραπανίσια γεύση και ανεβάζει το επίπεδο της σούπας μας ως προς τη νοστιμιά, αυτή τη φορά δε θα χρειαστεί, γιατί το ρόλο αυτόν έχει αναλάβει η ίδια η γαλοπούλα.

Τώρα ξέρεις τι μπορείς να κάνεις για να μην πάει τίποτα χαμένο, ενώ παράλληλα, να κρατήσεις το ενδιαφέρον της οικογένειας αναζωπυρωμένο ακόμα και μετά το τραπέζι. Γιατί η κάθε μέρα αποτελεί μια ξεχωριστή ιστορία.