Οι πιο νόστιμες πατάτες με πάπρικα και δενδρολίβανο για το γιορτινό τραπέζι

Σαν αυτές που τρως έξω.
Οι πιο νόστιμες πατάτες με πάπρικα και δενδρολίβανο για το γιορτινό τραπέζι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι μέρες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται από πολύ πολύ φαγητό και φέτος είναι η χρονιά που θα μπούμε περισσότερο από ποτέ στην κουζίνα.

Αν μια από τις επόμενες ημέρες θα είσαι αυτή εκείνη που θα επιμεληθεί το μενού, ξέρουμε τι πρέπει να φτιάξεις για να τους εντυπωσιάσεις όλους.

Τι δεν μπορεί να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι; Οι πατάτες φυσικά.

Αν έχεις βαρεθεί την κλασική εκδοχή τους, εδώ σου έχουμε την νοστιμότερη. Πατάτες  ξεροψημένες με πάπρικα, δενδρολίβανο και η γεύση θα φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Υλικά

  • 6 πατάτες χοντροκομμένες
  • αλάτι
  • 3 κ. γ. πάπρικα
  • δενδρολίβανο

Οι πιο νόστιμες πατάτες με πάπρικα και δενδρολίβανο για το γιορτινό τραπέζι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε τέσσερα κομμάτια και τις ψήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο με το χοντρό αλάτι, ώστε να μαλακώσουν.

Βγάζουμε από τον φούρνο και σε μια επιφάνεια κοπής τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν το χρυσαφένιο χρώμα.

Οι πατάτες θα χρειαστούν λιγότερο τηγάνισμα, μιας και θα έχουν ψηθεί πρώτα. Όταν είναι έτοιμες, πασπαλίζουμε με πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το κομμένο δενδρολίβανο.

Τώρα είσαι έτοιμη να απολαύσεις το κρέας σου με το πιο νόστιμο συνοδευτικό!