Panforte, το ιταλικό! Η συνταγή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν

Θα εκπλαγούν οι καλεσμένοι σου από την αδιανόητη γεύση.
Panforte, το ιταλικό! Η συνταγή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο ρεβεγιόν

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τα Χριστούγεννα που έρχονται θα είναι πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα, όμως στο χέρι μας είναι να τα κάνουμε όμορφα και ζεστά, ανοίγοντας το σπίτι μας σε λίγους καλούς φίλους.

Και επειδή ρεβεγιόν χωρίς γλυκό δεν υφίσταται, εδώ θα σου παρουσιάσουμε το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο γλυκό, που έρχεται από την Ιταλία και είναι άκρως γευστικό.

Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σου και οι καλεσμένοι θα σε χρίσουν την καλύτερη μαγείρισσα της χρονιάς.

Είσαι έτοιμη;

Υλικά

  • 100 γρ. φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. καρύδια
  • 200 ml μέλι
  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. σύκα αποξηραμένα
  • 100 γρ. κοντίτα
  • Λίγο γαρύφαλλο
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα φυστίκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 – 12 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μέλι και την άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε εκτός φωτιάς, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε την κοντίτα και σύκα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

Σε λιγότερο από μια ώρα θα έχεις έτοιμο το πιο νόστιμο και ευρωπαϊκό γλυκό της Ευρώπης.

Καλή επιτυχία!