Της Τζίλα Ζυλυφτάρι
Λατρεύεις τα Χριστούγεννα κι όλα τα δώρα που εκείνα φέρνουν μαζί τους; Τότε σίγουρα θα ανυπομονείς για κάθε γιορτινή εκδοχή, την οποία τα φαγητά και τα ποτά προβάλλουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Το κρασί έχει ξεχωριστή θέση στο οικογενειακό τραπέζι σε όλες του τις εκδοχές. Κόκκινο, λευκό, ροζέ, ξηρό, ημίγλυκο, αφρώδες και άλλα πολλά. Το Mulled Wine, ωστόσο, γίνεται μονομιάς το αγαπημένο σου από την πρώτη κιόλας επαφή με τον ουρανίσκο σου.
Δοκίμασε τη συνταγή κι εκείνο πέρα από τη γεύση που εκτοξεύει στα ύψη κάθε αίσθηση, θα σε ανταμείψει με το άρωμα που θα κατακλείσει ολόκληρο το σπιτικό!
Τα υλικά σου
- Κόκκινο κρασί
- 3 στικ κανέλας
- 1 κ. γ. γαρίφαλο
- 1 κ. σ. μέλι
- 4 – 5 λεπτές φέτες από πορτοκάλι
Εκτέλεση
Η διαδικασία απλή. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ποσότητα του κρασιού, προσθέτουμε όλα τα υλικά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό μαζί με τη φέτα πορτοκαλιού.
Αποτελεί ιδανική επιλογή για μεζέδες τόσο αλμυρούς, όσο και γλυκούς, ενώ η χουχουλιάρικη διάθεση θα βρίσκεται στα καλύτερά της με τη θαλπωρή που εκείνο θα προσφέρει.
Δώσε στα φετινά Χριστούγεννα το δικό τους ξεχωριστό άρωμα και τη μοναδική γεύση, για την οποία θα δεχθείς χιλιάδες κομπλιμέντα εντυπωσιασμού στο γιορτινό τραπέζι.