Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια κουρού σε 20 λεπτά

Πανεύκολα, υγιεινά και πεντανόστιμα.
Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια κουρού σε 20 λεπτά

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Αν λατρεύεις τα τυροπιτάκια, αλλά τρέμεις να κοιτάξεις τις θερμίδες που αναγράφει η συσκευασία, αν επιθυμείς να χαρίσεις στον εαυτό σου ένα νόστιμο σνακ από τα χεράκια σου ή αν πιο απλά, θέλεις να νιώσεις δημιουργική και να περάσεις χρόνο στην κουζίνα,  αυτή είναι η συνταγή σου.

Πρόκειται για την πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού – όνειρο που αν τη δοκιμάσεις μία φορά, δεν θα την αλλάξεις με καμία άλλη.

Θα χρειαστείς περίπου 20 λεπτά από το χρόνο σου και κάποια υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και τώρα.

Η οικογένειά σου θα ενθουσιαστεί, το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό κι εσύ θα είσαι η καλύτερη μαγείρισσα. Σημείωσε τα υλικά και ξεκίνα!

Υλικά

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα (τριμμένη)
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε μπολ το αυγό με το ελαιόλαδο και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το γιαούρτι. Όσο ανακατεύουμε, ρίχνουμε στο μπολ και το αλεύρι σιγά – σιγά και στην συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Το μείγμα που προκύπτει το ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να μαλακώσει και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά με μεμβράνη. Για δέκα λεπτά η ζύμη ξεκουράζεται στο ψυγείο κι εμείς προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ενώ στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια και τα ανοίγουμε με πλάστη ώστε να έχουν διάμετρο περίπου 5-8 εκατοστά. Προσθέτουμε μέσα τη φέτα και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πατώντας με το πιρούνι στην ένωση για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τυροπιτάκια μας, πασπαλίζουμε με κρόκο αυγού την μεγάλη επιφάνεια τους με πινέλο.

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά και είμαστε έτοιμοι.

Τόσο απλά και τόσο σύντομα, θα έχεις στο φούρνο σου τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια κουρού.