Φτιάχνουμε σουφλέ πατάτας και κάνουμε πρόβα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Για τις ημέρες που θες να επιβραβεύσεις τον εαυτό σου.
Φτιάχνουμε σουφλέ πατάτας και κάνουμε πρόβα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το φαγητό είναι απόλαυση και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλες πολύ καλά.

Μπορεί να προσέχουμε, να μη θέλουμε να ξεφύγουμε και να ακολουθούμε ένα σωστό διατροφολόγιο, όμως υπάρχουν κάποιες μέρες που αποζητάμε τα λιπαρά σαν το νερό στην έρημο.

Δεν είναι κακό, εξάλλου και οι διαιτολόγοι μια cheat day στη δίνουν, άσε που πρέπει να κάνεις και μια πρόβα για το γιορτινό τραπέζι του επόμενου μήνα. Τι λες; Σε πείσαμε;

Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε το πιο λαχταριστό σουφλέ πατάτας, το οποίο θα σου κλέψει την καρδιά και θα το αγαπήσεις για πάντα. Λίγος κόπος, πολλή γεύση κι εσύ τελικά, πιο χρυσοχέρα και από την μαμά σου.

Υλικά

  • 8 πατάτες καθαρισμένες
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. κίτρινο τυρί
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες, ενώ πρώτα τις έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες, για περίπου μισή ώρα. Τις βγάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 5 λεπτά περίπου.

Βάζουμε τις πατάτες  σε ταψί μαζί με το βούτυρο και τις λιώνουμε ελαφριά με το πιρούνι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι το μείγμα και μαζί με την κρέμα γάλακτος και το τυρί τα βάζουμε να ψηθούν.

Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το σουφλέ μας και έτοιμο!

Καλή όρεξη, γιατί η απόλαυση είναι δεδομένη.