O σίγουρος τρόπος για να αποφύγεις τον καβγά μαζί του λίγο πριν την «καταιγίδα»

Για να μη χαλάτε τις καρδιές σας.
To απίστευτο χαρακτηριστικό που καθιστά τη σχέση επιτυχημένη σύμφωνα με νέα έρευνα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Συνήθως οι τσακωμοί με τον σύντροφά μας είναι αναπόφευκτοι. Όχι για εκείνους -εκείνοι σπανίως έχουν ένστικτο-, για εμάς. Αν αυτή η πεποίθηση δεν σε βρίσκει σύμφωνη, καλύτερα κάτσε και σκέψου πόσες φορές πριν από μια συνάντηση μαζί του έχεις νιώσεις, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, πως βρίσκεσαι λίγο πριν την αρχή της καταιγίδας.

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ξέρει πως η βόλτα που έχετε κανονίσει δεν θα καταλήξει κάπου όμορφα; Όχι, αυτό δεν σημαίνει πως διαθέτεις την… έκτη αίσθηση, περισσότερο σημαίνει πως εσύ δημιουργείς στο μυαλό σου μια κατάσταση, ενδεχομένως επειδή σου φταίει κάτι άλλο.

Με λίγα λόγια, τις μέρες που είσαι κακοδιάθετη, ξεσπάς σε εκείνον χωρίς να το αντιληφθείς, καμουφλάροντας το συναίσθημά σου και καταλήγοντας να ξεσπάς με την πιο ανούσια αφορμή.

Τι κάνουμε λοιπόν τις μέρες εκείνες που νιώθουμε πως βράζουμε αλλά δεν θέλουμε να τσακωθούμε και να χαλάσουμε το όμορφο κλίμα;

1. Ακύρωσε το ραντεβού

Δεν είναι η πιο σοφή λύση, είναι όμως η πιο σίγουρη. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις το συναίσθημα σου, προτίμησε να απομονωθείς για λίγο. Εξήγησε πως αυτή δεν είναι μια καλή μέρα για σένα και να είσαι ειλικρινής.

O σίγουρος τρόπος για να αποφύγεις τον καβγά μαζί του λίγο πριν την «καταιγίδα»

2. Σκέψου λογικά

Προσπάθησε να σκεφτείς λογικά και να λύσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί αντί να δημιουργήσεις ένα ακόμα. Με το να τσακωθείς με τον σύντροφό σου το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να νιώσεις χειρότερα και να βλάψεις την σχέση σου. Μίλα του και ανάλυσε του το θέμα που σε απασχολεί  αλλά και την πηγή των νεύρων σου. Εκεί θα δεις πως όλα θα γίνουν πιο όμορφα.

3. Κάνε αερόβια γυμναστική

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αυτό που σου λέμε, όμως η αερόβια γυμναστική θα σε κάνει να ξεσπάσεις και να απελευθερώσεις ενδορφίνες. Έτσι η ηρεμία και η σύνεση θα έρθουν μόνες τους χωρίς να χρειαστεί να τσακωθείς με κανέναν. Μετά θα δεις πόσο ήρεμη θα είσαι.