Κεφάλαιο «πρώην» | Αν δεν τικάρεις τα παρακάτω κουτάκια, τότε ναι, τον έχεις ξεπεράσει

Μόνο αν δεν κάνεις καμιά από τις παρακάτω πράξεις έχεις πραγματικά γυρίσει τη σελίδα.
Έχεις μεγάλη διαφορά ύψους με τον σύντροφό σου; Η επιστήμη έχει κάτι να σου πει

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Καμιά φορά βιαζόμαστε να πούμε πως έχουμε ξεπεράσει την προηγούμενή μας σχέση, πεισματικά και εγωιστικά. Κι αυτό για να να μην παραδεχτούμε ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό πως ένας αποτυχημένος δεσμός ή ένας τύπος που τελικά δεν άξιζε όσο νομίζαμε μας «τρώει» τόσο χρόνο από τη ζωή μας.

Η αλήθεια είναι πως όταν τον ξεπεράσεις θα το έχεις καταλάβει και εσύ, υπάρχει μια λεπτή και διαχωριστική γραμμή που σε κάνει να καταλάβεις πως είσαι έτοιμη να χαράξεις τη δικιά σου πορεία, πλήρως απαλλαγμένη από τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Παρακάτω, θα δεις τις τρεις συμπεριφορές που προδίδουν πως όντως είσαι έτοιμη να πας παρακάτω. Αν μπορείς να πεις με βεβαιότητα πως δεν κάνεις τίποτα από όλα αυτά, συγχαρητήρια. Αν όχι, μάλλον έχεις κάποια μικρά υπολείμματα του παρελθόντος να σε στοιχειώνουν ακόμα…

Κοιτάς καθημερινά το προφίλ του

Τσεκάρεις τι ανέβασε, που πήγε, ποιον συνάντησε ή με ποια έχει πολλά διαδικτυακά πάρε – δώσε; Τότε, μαύρα τα μαντάτα μιας και φαίνεται πως σε απασχολεί ακόμα και σήμερα. Πάρε χρόνο ακόμα και θα δεις, θα περάσει και αυτό.

Έχεις μια αποστροφή στα μέρη που πηγαίνατε παλιά

Αν ακόμα και σήμερα αποφεύγεις να περάσεις από τον δρόμο που περνάει από το σπίτι του ή αν δεν μπορείς καν να πας με τις φίλες σου στα κοινά σας στέκια, στο νησί που πρωτοπήγατε διακοπές ή στο καφέ που γνωριστήκατε, δεν τον έχεις ξεπεράσει ακόμα και είναι δεδομένο.

Κοιτάς παλιές φωτογραφίες

Οι άτιμες οι φωτογραφίες αποτελούν βαθιά πληγή στη ψυχή των απανταχού χωρισμένων. Αν σκρολάροντας στο κινητό σου αποφεύγεις επιμελώς να δεις τις κοινές σας φωτογραφίες, αλλά δεν μπαίνεις και στη διαδικασία να τις διαγράψεις, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Πάρε ανάσα και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να δει τι όμορφα φέρεται ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όλα περνούν, αλλά όσο σου συμβαίνουν τα παραπάνω μην αξιώνεσαι πως τον έχεις ξεπεράσει.