Θύμωσες με τον σύντροφό σου; Η κίνηση – ματ για να σώσεις την κατάσταση (και τα νεύρα σου)

Κάπως έτσι θα λυθούν όλα μαγικά.
Θύμωσες με τον σύντροφό σου; Η κίνηση - ματ για να σώσεις την κατάσταση (και τα νεύρα σου)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Όσο οι σχέσεις παραμένουν ζωντανές, θα τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου, θα θυμώνεις μαζί του, θα θυμώνει μαζί σου και φυσικά πάντα θα τα ξαναβρίσκετε.

Υπάρχει, βέβαια, η περίπτωση να είσαι από τις γυναίκες εκείνες που χάνουν το δίκιο τους όταν θυμώνουν, προσπαθώντας να δείξουν πως όλα πηγαίνουν καλά και κάπως έτσι δημιουργούνται τα κλισέ τύπου «Τι έχεις;», «Τίποτα!».

Ξέρεις πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε. Σε εκείνες τις στιγμές που κρατάς τον θυμό σου μέσα σου έτοιμη να σκάσεις, για να μην κάνεις θέμα από το πουθενά, είτε για να μην εκθέσεις τα συναισθήματά σου.

Ξέρεις όμως πως συνήθως όλο αυτό, σχεδόν πάντα, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα, γιατί γιγαντώνεται και μεταφράζεται σε νεύρα, ένταση, θυμό και τελικά…καυγά.

Οι ψυχολόγοι μιλάνε στη ψυχή μας για τις στιγμές αυτές και μας δίνουν μια χρυσή συμβουλή που μπορεί να θεωρηθεί θαυματουργή αν την ακολουθήσεις.

Θύμωσες με τον σύντροφό σου; Η κίνηση - ματ για να σώσεις την κατάσταση (και τα νεύρα σου)

Ποια είναι αυτή;

Την ώρα εκείνη που θα πει ή θα κάνει κάτι ο σύντροφός σου που θα σε πειράξει ή θα σε στεναχωρήσει, πες του ακριβώς πώς σε έκανε να νιώσεις. Ναι, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι, αλλά είναι και ο μοναδικός τρόπος να μείνετε αγαπημένοι χωρίς να μπαίνουν μέσα σας περιττές εντάσεις που δηλητηριάζουν τη σχέση τους.

Ένα πράγμα στη ζωή τα λύνει όλα και αυτός είναι ο διάλογος. Οπότε πρέπει να το δοκιμάσεις.

Και θα δεις τελικά πόσο όμορφα και ειρηνικά λύνονται όλα, όταν τα συζητάς.