Η κίνηση-ματ για βελούδινα πέλματα ακόμα και τις δύσκολες εποχές του χρόνου

Πώς θα αποχαιρετήσεις για πάντα τις σκληρές φτέρνες;
Η κίνηση-ματ για βελούδινα πέλματα ακόμα και τις δύσκολες εποχές του χρόνου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η εποχή για την αρχή της τελετουργίας περιποίησης της φθαρμένης επιδερμίδας των ποδιών με κορωνίδα τις φτέρνες έφτασε.

Τα ανοιχτά πέδιλα, τα άβολα παπούτσια, τα εκτεθειμένα γυμvά πόδια σε διάφορες επιφάνειες, όπως η άμμος, οι πέτρες, τα μάρμαρα ή ακόμα και το θαλασσινό νερό έχουν ως απόρροια τη βαθιά αφυδάτωση και την τραχύτητα του δέρματος των κάτω άκρων μας.

Σε πιο ακραίες αλλά καθόλου σπάνιες περιπτώσεις στο πίσω μέρος της φτέρνας προκαλούνται ρωγμές που εάν δεν πάρεις τα κατάλληλα μέτρα μπορούν να μετατραπούν σε εισόδους για μικρόβια και μύκητες που μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες μολύνσεις.

Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, χρειάζεται να τους αφιερώσεις το χρόνο που τους αρμόζει και να χρησιμοποιείς τακτικά τη ράσπα αλλά παράλληλα να διατηρείς την ισορροπία που χρειάζεται.

Με λίγα λόγια, μην περιμένεις μόνο όταν κάνεις πεντικιούρ με τεχνήτρια για να κάνεις απολέπιση στην περιοχή, αλλά μετά το μπάνιο σου τρεις φορές την εβδομάδα με μια ελαφρόπετρα αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα, ώστε να λειάνεις το σημείο και στη συνέχεια εφάρμοζε μία ισχυρή ενυδατική κρέμα.

Η κίνηση-ματ για βελούδινα πέλματα ακόμα και τις δύσκολες εποχές του χρόνου

Για ακόμα πιο βελούδινα πόδια, επίσης, προτίμησε να εφαρμόσεις την κρέμα πριν κοιμηθείς. Τύλιξε τα πόδια σου με μεμβράνη και φόρεσε τις κάλτσες σου.

Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.