3 κλασικές ατάκες που θα σου πουν όσοι επιμένουν να βάζουν γάλα στον καφέ

Αυτή η μάστιγα.
3 κλασικές ατάκες που θα σου πουν όσοι επιμένουν να βάζουν γάλα στον καφέ

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Υπάρχου δυο κατηγορίες ανθρώπων που πίνουν καφέ: αυτοί που βάζουν μέσα γάλα και οι υπόλοιποι.

Όχι, δεν είναι καθόλου κακό να βάζεις γάλα στον καφέ σου -κάποτε βάζαμε Baileys αν θυμάσαι-, κακό είναι να προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο πως  πως μόνο έτσι πίνεται ο καφές σωστά.

Παρακάτω θα δεις 3 κλασικές ατάκες που ακούς από τους λάτρεις του γάλατος στον καφέ και θα συμφωνήσεις, εκτός αν είσαι εσύ αυτός. Τότε, ειλικρινά, απλά πιες τον καφέ σου όπως θες και μην ασχολείσαι με τους υπόλοιπους.

«Χωρίς γάλα είναι δηλητήριο»

Με αυτή τη βαρύγδουπη δήλωση, όσοι αγαπάνε τον καφέ με γάλα, θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την επιλογή τους, η οποία ουσιαστικά δεν αφορά κανέναν.

Συνήθως μάλιστα την λένε σε ανθρώπους που δεν έχουν πιει ακόμα καφέ, προκαλώντας τους νεύρα και σύγχυση. Δεν ξέρουμε αν είναι δηλητήριο χωρίς γάλα, σίγουρα όμως δεν είναι σωστό να παρενοχλείς τον κόσμο με αόριστες σοφιστείες.

«Με σκέτο καφέ θα τρυπήσει το στομάχι σου»

Εδώ μιλάει ο καταπιεσμένος γιατρός που όταν έπρεπε να μπει στην Ιατρική, τον έφαγαν τα κυκλώματα. Λες και μας έχει πει ποτέ κανείς πως το γάλα λειτουργεί σαν μαλακτικό στομάχου και σταματάει μια επερχόμενη γαστρορραγία.

Αντιθέτως οι γιατροί συνιστούν τον καφέ χωρίς γάλα. Φυσικά αυτό το γνωρίζουν όλοι εκτός από τον «γαλατάκια» που θεωρεί πως το γάλα είναι το ελιξήριο της ζωής και της υγείας.

3 κλασικές ατάκες που θα σου πουν όσοι επιμένουν να βάζουν γάλα στον καφέ

«Το γάλα κάνει καλό. Γενικά.»

Το γάλα κάνει καλό, ναι, όχι όμως στις ηλικίες των ανθρώπων που επιτρέπεται να πίνουν καφέ. Το γάλα είναι ευεργετικό στις μικρές ηλικίες, στις υπόλοιπες είναι απλά αφορμή για να γίνει ο καφές τους ωραίο ρόφημα που θα υποδεχτεί μέσα τα κουλουράκια.

Κάποια στιγμή θα αναλύσουμε και το αντίπαλον δέος, εκείνους που θεωρούν πως μόνο ο σκέτος καφές είναι καφές και σου κάνουν πόλεμο νεύρων για κάθε κόκκο ζάχαρης. Ως τότε, ας χαρούμε τους καφέδες μας όπως ακριβώς τους λαχταράμε γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής.