Συνωμοσία, έγκλημα, λαθρεμπόριο: Η σειρά που ίσως αποδειχτεί η έκπληξη του καλοκαιριού (Vid)

Για να δούμε, τι θα δούμε...
Συνωμοσία, έγκλημα, λαθρεμπόριο: Η σειρά που ίσως αποδειχτεί η έκπληξη του καλοκαιριού (Vid)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Για τους λάτρεις των αστυνομικών βιβλίων, το όνομα του Deon Meyer είναι πασίγνωστο και πολύ αγαπημένο. Αυτή την στιγμή όμως, ο συγγραφέας ήρθε η ώρα να πάει ένα βήμα παρακάτω την μυθοπλασία του, μιας και μια σειρά βιβλίων του βασίζουν την νέα πολυαναμενόμενη σειρά της Νοτίου Αφρικής «Trackers».

Η τεράστια παραγωγή πραγματοποιείται κυρίως στους δρόμους του Κέιπ Τάουν αλλά και σε άλλες περιοχές, ενώ μέσω αυτής ξετυλίγονται πολλές και διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες κινούνται στον ίδιο άξονα.

Η κεντρική ιστορία αφορά μια τρομοκρατική επίθεση την οποία προσπαθεί να σταματήσει ένα γραφείο κατασκοπείας. Ως κεντρικό πρόσωπο ακολουθούμε  έναν πρώην πράκτορα που ενώ έχει αποφασίσει να απέχει από τα πάντα, ξαφνικά βρίσκεται πολύ βαθιά σε μια «αιματηρή» υπόθεση εμπορίας διαμαντιών. Από τη μια στιγμή στην άλλη το όνομα του εμπλέκεται στην πιο σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση της ζωής του, φαινομενικά χωρίς να φέρει ευθύνες.

Από την άλλη βλέπουμε ταυτόχρονα και την ιστορία μιας γυναίκας η οποία αποφασίζει να αφήσει τον βίαιο σύζυγό της και να κάνεις μια νέα αρχή στη ζωή της. Όλα αυτά θα «δέσουν» μεταξύ τους με έναν εμφατικό τρόπο.

Στη Νότια Αφρική η σειρά σαρώνει και μάλιστα από τις πρώτες ημέρες προβολής έχει ξεπεράσει μεγαθήρια όπως το «Game of Thrones» και «La Casa de Papel». Η χώρα που δεν έχει στο ενεργητικό της παρόμοιες παραγωγές ευελπιστεί αυτή να είναι μόνο η αρχή και σιγά σιγά  να καταφέρει να χτίσει το προφίλ μιας ανερχόμενης δύναμης στην μυθοπλασία και τις παραγωγές τηλεοπτικών σειρών.

Μπορούμε να πούμε πως το πρώτο teaser που έχουμε αποδεικνύει πως η δουλειά που έχει γίνει εκτός από ακριβή, θεωρείται και άκρως ποιοτική. Το μόνο που μένει είναι να δούμε την τύχη που θα έχει το «Trackers» στην χώρα μας και γενικά στην Ευρώπη.

Εν όψει καλοκαιριού πάντως, κάτι μας λέει πως αυτή η σειρά θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα.