5 απλές ασκήσεις για να δεις τους κοιλιακούς σου χωρίς υπερβολές

Σωστή και άσκηση και φυσικά σωστή διατροφή...
5 απλές ασκήσεις για να δεις τους κοιλιακούς σου χωρίς υπερβολές

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το καλοκαίρι έφτασε και η ανάγκη μας για ένα καλύτερο σώμα γίνεται επιτακτική. Δεν χρειάζονται υπερβολές, ούτε να σε παίρνει από κάτω, καθώς όλα γίνονται. Με πέντε απλές  ασκήσεις που θα κάνεις σπίτι, θα μπορείς να δεις ξανά τους κοιλιακούς σου, με σωστό και υγιή τρόπο. Όσο τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, όλοι μπορούμε να προπονούμαστε με προσοχή στο σπίτι. Φυσικά οι κοιλιακοί είναι ένα από τα πιο θελκτικά σημεία, και με τις παρακάτω ασκήσεις θα μπορέσεις να τους επαναφέρεις.

Σανίδα

Με την άσκηση «σανίδα», ίσως την πιο σημαντική άσκηση κοιλιακών, γυμνάζεις ολόκληρο τον κορμό και ενεργοποιείς διαφορετικές μυικές ομάδες. Χέρια, πόδια, ραχιαίοι και φυσικά κοιλιακοί σε μια ομάδα ασκήσεων με την οποία θα δεις αποτελέσματα, αρκεί να μην υπερβάλλεις και «καείς».

Ροκανίσματα στους μηρούς

H μέση εφάπτεται στο έδαφος και οι γοφοί έχουν μια ελαφριά κλίση προς τα επάνω. Πριν την σύσφιξη οι μύες των κοιλιακών πρέπει να χαλαρώνουν εντελώς, για τα μέγιστα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό της κλασικής άσκησης είναι σε κάθε επανάληψη να μην ακουμπάει η πλάτη στο έδαφος εντελώς.

Ποδήλατο

Μια από τις πιο δραστικές και κουραστικές ασκήσεις για τους κοιλιακούς, αλλά και για ολόκληρο τον κορμό είναι το ροκάνισμα ποδήλατο. Η μέση εφάπτεται στο έδαφος και σε κάθε επανάληψη φέρνεις το δεξί γόνατο στον αριστερό αγκώνα και το αντίστοιχο με το άλλο γόνατο.

Ψαλιδάκια

Ακόμα μια κλασική και θαυματουργή άσκηση που μας φέρνει στο νου τα σχολικά μας χρόνια. Με την πλάτη να εφάπτεται στο έδαφος, τοποθετείς τα χέρια σου κάτω από τους γλουτούς και ξεκινάς σιγά σιγά τα ψαλιδάκια. Αν σηκώσεις το στήθος και το κεφάλι σου, κοιτώντας τα πόδια σου, αυξάνεται η πίεση στους κοιλιακούς και ταυτόχρονα η δραστικότητα.

Superman

Ξάπλωσε μπρούμυτα, ακούμπησε τα χέρια στο έδαφος, σφίξε τους κοιλιακούς σου και τέντωσε το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι, τώρα ξέρεις για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι η άσκηση. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην αρχική σου στάση. Μετά συνέχισε με τα αντίθετα άκρα και να θυμάσαι πως το μυστικό βρίσκεται στους σφιγμένους κοιλιακούς.

Κάπως έτσι θα υποδεχτούμε το καλοκαίρι και τις εξορμήσεις στην παραλία, πιο χαρούμενοι.