Στην κορυφή του top10: Η τολμηρή σειρά που έχει ορκισμένους φίλους και εχθρούς

Ακόμα να τη δεις;
Στην κορυφή του top10: Η τολμηρή σειρά που έχει ορκισμένους φίλους και εχθρούς

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Τις τελευταίες ημέρες στην πλατφόρμα του Netflix ξεχωρίζει μια πολωνο-αγγλική σειρά που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση και αντικρουόμενα αισθήματα στους θεατές.

Η σειρά «365 days» βρίσκεται στην πρώτη θέση του top-10, έχοντας ορκισμένους φαν αλλά και εχθρούς, μιας και το θέμα που πραγματεύεται μπορεί να θεωρηθεί έως και ακραία… πρ0κλητικό. Η πρωταγωνίστρια  Laura (Anna Maria Sieklucka) ταξιδεύει με τον σύντροφό της στην Σικελία με σκοπό να «σώσουν» την σχέση τους, όμως την μέρα των γενεθλίων της πέφτει θύμα απαγωγής από τον αρχηγό της σιτσιλιάνικης μαφίας.

Ο πρωταγωνιστής φαίνεται να «θαμπώνεται» από την ομορφιά της Laura και έτσι, της δίνει 365 μέρες για να τον ερωτευτεί και να μείνει μαζί του για πάντα στην Σικελία. Θα μπορούσε να μη θεωρηθεί τραβηγμένο το σενάριο ως εδώ, όμως οι αντιδράσεις έρχονται όταν εκείνη γοητεύεται από εκείνον και τελικά δείχνει να τον ερωτεύεται.

Το γνωστό σε όλους «σύνδρομο της Στοκχόλμης» παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών και η αλήθεια είναι πως το θέαμα θεωρείται σκληρό. Κάποιοι αναφέρουν πως η σειρά ωραιοποιεί καταστάσεις που θα έπρεπε να καταδικάζονται, ενώ άλλοι επιμένουν πως στην μυθοπλασία όλα επιτρέπονται. Η αλήθεια, όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, βρίσκεται κάπου στη μέση.

 

Μέσα σε όλους αυτούς τους προβληματισμούς, το 365 days σκανδαλίζει το κοινό με τις πρ0κλητικές σκηνές στις οποίες επιδίδονται κατά κόρον οι πρωταγωνιστές, ενώ κάποιοι την παρομοιάζουν με το αξέχαστο «Fifty shades of Grey».

Η αλήθεια είναι πως οι σκηνές είναι ακόμα πιο σκληρές από εκείνες στις οποίες πρωταγωνιστούσε η Dakota Johnson και δεδομένα, αυτό έχει συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην επιτυχία της σειράς. Πρέπει να την δεις για να καταλάβεις, πρόκειται δεδομένα για την πιο… χαρντ ταινία της πλατφόρμας.