«Το μυστικό ήταν στα χέρια της»: Το μυστήριο στο ασανσέρ του Χόλιγουντ που δεν λύθηκε ποτέ ( Vid)

Ανατριχιαστικά όσα συνέβησαν.
«Το μυστικό ήταν στα χέρια της»: Το μυστήριο στο ασανσέρ του Χόλιγουντ που δεν λύθηκε ποτέ ( Vid)

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η Ελίζα Λαμ, μια 22χρονη φοιτήτρια έχασε την ζωή της με τρόπο μυστήριο, όταν βρέθηκε πνιγμένη στην δεξαμενή του ξενοδοχείου Cecil του Καναδά. Η νεαρή κοπέλα που είχε διαγνωστεί με διπολισμό, συνέδεσε το όνομα της με μια ανεξήγητη και ανατριχιαστική ιστορία που θα μπορούσε να γίνει ταινία, από αυτές που στο τέλος σε αφήνουν ανικανοποίητο.

Οι γονείς της Λαμ δήλωσαν την εξαφάνιση της στις 31 Ιανουαρίου του 2013, ωστόσο το πτώμα της βρέθηκε στην δεξαμενή του ξενοδοχείου δυο εβδομάδες αργότερα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος προήλθε από πνιγμό, χωρίς να βρεθούν στο σώμα της αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

«Το μυστικό ήταν στα χέρια της»: Το μυστήριο στο ασανσέρ του Χόλιγουντ που δεν λύθηκε ποτέ ( Vid)

Τα ερωτήματα της υπόθεσης που δεν έχει εξιχνιαστεί και μάλλον θα μείνει για πάντα ανοιχτή, είναι πολλά. Το πιο ανατριχιαστικό από όλα είναι ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα και δείχνει την νεαρή γυναίκα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου που έχασε την ζωή της, λίγες ώρες πριν το μοιραίο.

Το διάσημο πλέον βίντεο απαθανατίζει την Λαμ να μπαίνει στο ασανσέρ ανήσυχη και να πατάει νευρικά όλα τα κουμπιά των ορόφων. Η πόρτα του ασανσέρ δεν έκλεινε και εκείνη συνέχιζε να προσπαθεί, ενώ κάποιες στιγμές έβγαινε από τον χώρο και με αγωνία κοιτούσε αν κάποιος την ακολουθεί. Στη συνέχεια, πλήρως αγχωμένη φαινόταν να μιλάει σε κάποιον, παρόλα αυτά ήταν ολομόναχη.

Η πιο συγκλονιστική στιγμή του βίντεο ωστόσο έρχεται στο 1:57, όπου φαίνονται τα χέρια της κοπέλας να κάνουν κινήσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν με επιστημονικό τρόπο. Όπως και να έχει, η ψυχική νόσος από την οποία βασανιζόταν η κοπέλα, μπορεί να εξηγήσει την περίεργη συμπεριφορά της αλλά και την φοβία καταδίωξης που μαρτυρούσαν οι κινήσεις της.

Με το που φεύγει από το ασανσέρ, η πόρτα που μέχρι πριν δεν έκλεινε, κλείνει ξαφνικά…

Ένα ακόμα μυστήριο, από εκείνα που δεν μπορούν να εξηγηθούν έως σήμερα είναι ο τρόπος με τον οποίο η νεαρή κατάφερε να μπει στην ταράτσα μιας και η πόρτα ήταν ασφαλείας και είχε συναγερμό με κωδικό. Και αν μπήκε με κάποιον τρόπο, πως κατάφερε να μετακινήσει το καπάκι της δεξαμενής νερού, το οποίο ήταν τόσο βαρύ που χρειάστηκε τελικά οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου να το κόψουν, όταν οι ένοικοι παραπονέθηκαν για μια δυσάρεστη οσμή.

Η οσμή άνηκε στο άψυχο κορμί της άτυχης φοιτήτριας και ήταν εκείνη που οδήγησε την αστυνομία στον εντοπισμό του πτώματος.

Όλα αυτά δεν μπορούν να διαλευκανθούν, μια όχι και τόσο ασήμαντη λεπτομέρεια ωστόσο, έκανε την υπόθεση να μπει στο πάνθεον των ιστοριών εκείνων που θεωρούνται μεταφυσικές.

«Το μυστικό ήταν στα χέρια της»: Το μυστήριο στο ασανσέρ του Χόλιγουντ που δεν λύθηκε ποτέ ( Vid)

Το ξενοδοχείο στο οποίο διαδραματίστηκε ο θάνατος της Λαμ, θεωρείται στοιχειωμένο μιας και εκεί διέμενε το 1984 ο κατά συρροήν δολοφόνος Ρίτσαρν Ραμίρες, ο οποίος μετά την σύλληψη του καταδικάστηκε για 13 δολοφονίες.

Στο ξενοδοχείο αυτό μάλιστα κάποιοι λένε πως ήταν το τελευταίο μέρος στο οποίο εθεάθη ζωντανή η διάσημη για την άγρια δολοφοvία της Μαύρη Ντάλια, ενώ στο ιστορικό του υπάρχουν πολλές μυστηριώδεις αυτοκτονίες ενοίκων οι οποίοι βούτηξαν στο κενό.

Όπως είναι λογικό, τα σενάρια ορ γίασαν. Η πιο διαδεδομένη φήμη είναι πως η κοπέλα ήταν τόσο ταραγμένη στο βίντεο γιατί «επικοινωνούσε» μεταφυσικά με τον Ραμίρες.

Αυτά προφανώς είναι σενάρια συνωμοσίας που δεν στέκουν καμίας λογικής, εσύ όμως θα διανυκτέρευες στο ξενοδοχείο Cecil;