Χαράς ευαγγέλια: Οι 2 δήμοι που φέρνουν drive in cinema με ταινία της Marvel

Πανηγυρίζουμε...
Χαράς ευαγγέλια: Οι 2 δήμοι που φέρνουν drive in cinema με ταινία της Marvel

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Την δεκαετία του ’50 τα παράνομα ζευγάρια της Αμερικής, είχαν βρει ένα μέρος να «φωλιάσουν» τον έρωτα τους και να συνδυάσουν την ψυχαγωγία με την ιδιωτικότητα.

Oι κινηματογράφοι drive in στην χώρα μας έκαναν δειλά την εμφάνιση τους στα μέσα της δεκαετίας του ’70 χωρίς να καταφέρουν να «πιάσουν» όσο στην Αμερική η οποία διαθέτει έως και σήμερα, μιας και περιορίστηκαν αποκλειστικά σε σημεία κρυφών ραντεβού των παράνομων.

Η Ελλάδα διέθετε εκείνη την εποχή μεγάλη γκάμα θερινών κινηματογράφων που μπορούσε να καλύψει όλα τα γούστα και έτσι τα drive in δεν είχαν την απήχηση που αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χαθούν στη λήθη στο βάθος του χρόνου.

Όπως όλα στη ζωή επιστρέφουν όμως, έτσι και η μόδα των κινηματογράφων drive in, εν μέσω πανδημίας και τεράστιας ανάγκης για «social distancing», επανέρχεται δυναμικά αυτή την φορά για να δοκιμάσει την τύχη της, που κάτι μας λέει πως θα είναι καλύτερη.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Γλυφάδας μέσω facebook ανακοίνωσε τις πυρετώδεις προετοιμασίες του για την επιστροφή του «παρεξηγημένου» σινεμά που θα στεγαστεί στο Γκολφ της Γλυφάδας.

Οι προβολές θα αφορούν νέες και κλασικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ενώ θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για νέα δρώμενα και όπως φαίνεται η διορατικότητα τέτοιες στιγμές αποτελεί σπουδαία αρετή.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν αυτή την φορά ο κόσμος θα ανταποκριθεί καλύτερα στο γοητευτικό κάλεσμα των drive in κινηματογράφων…