Ο Σέλντον επέστρεψε: Η σειρά με το all star cast που δίχασε τους κριτικούς

Τελικά αξίζει;
Ο Σέλντον επέστρεψε: Η σειρά με το all star cast που δίχασε τους κριτικούς

Της  Γεωργίας Τζαγκαράκη

Την 1η Μαϊου έκανε πρεμιέρα μια από τις πλέον πολυαναμενόμενες σειρές της χρονιάς. Η σειρά 7 επεισοδίων «Hollywood», με βασικό θέμα την αναβίωση της χρυσής εποχής του Hollywood σε σκηνοθεσία Ryan Murphy- γνωστό από το American Horror Story- αποτελείται από ένα καστ ηθοποιών που θα σε κάνει να πατήσεις το κουμπί ακόμα και αν αυτού του τύπου οι σειρές δεν ανταποκρίνεται στα γούστα σου.

Το Netflix και σε αυτή την περίπτωση δεν… λυπήθηκε τα έξοδα και αυτό φαίνεται από τα 520 εκατομμύρια τα οποία διέθεσε στην παραγωγή. Η υπόθεση περιπλέκει μυθοπλασία και πραγματικά γεγονότα και τα υπερπολυτελή σκηνικά εντυπωσιάζουν από το πρώτο λεπτό.

Παρόλα αυτά, οι κριτικοί δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν από την φιλότιμη προσπάθεια. Για την ακρίβεια η κοινότητα των κριτικών έχει χωριστεί σε 2 στρατόπεδα.

Το BBC ασκεί δριμεία κριτική στον σκηνοθέτη τονίζοντας πως η προσέγγιση του είναι δειλή και άτολμη, ενώ επικεντρώνεται στη μεγαλομανία της εποχής χάνοντας το ουσιαστικό νόημα.

To «The Hollywood Reporter» αναφέρεται πως ένα τόσο «δυνατό χαρτί» όπως τα ιστορικά στοιχεία της εποχής θα έπρεπε να αναδειχθούν περισσότερο, από το να παρουσιαστεί ένα παραμύθι μυθοπλασίας.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, το περιοδικό «Rolling Stones» μοιάζει να συγκινήθηκε από την γλυκιά προσέγγιση του σκηνοθέτη  προς τους πρωταγωνιστές.

Όπως και να έχει, η επιτυχία της σειράς θα κριθεί από το κοινό, το οποίο συνήθως είναι πιο αυστηρό και πιο δίκαιο, από τους κριτικούς.

To trailer, πάντως, μας δημιουργεί την επιθυμία να του παραδοθούμε.