«Καφετερία»: 5 λέξεις που αν τις λες λάθος, τότε είσαι σίγουρα πάνω από 35

Την πατήσαμε!
«Καφετερία»: 5 λέξεις που αν τις λες λάθος, τότε είσαι σίγουρα πάνω από 35

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Υπάρχει μια μικρή ακαθόριστη γραμμή όσον αφορά στο χάσμα που έχουν οι γενιές μεταξύ τους. Μπορεί να νιώθεις πως είσαι στην πρώτη νιότη, μπορεί να αισθάνεσαι πως μόλις χθες τελείωσες το λύκειο.

Μπορεί ακόμα να μην έχεις αντιληφθεί πως όλοι σου οι φίλοι παντρεύονται και κάνουν παιδιά.

Αν λες όμως λάθος αυτές τις 5 λέξεις, είναι σίγουρο πως είσαι πάνω από 35 χρονών. Και αν ήταν δυνατόν να τις ξεχάσουμε για πάντα -αφού μας εκθέτουν-, τότε ναι, θα το κάναμε!

Καφετερία

Αν δεν το λες για πλάκα, είσαι ο γραφικός θείος που κάθεται με την νεολαία. Για ποιο λόγο να υπάρχει άραγε αυτός ο λάθος τονισμός; Ποτέ κανείς δεν έχει καταλάβει χωρίς να έχει όμως σημασία, σταμάτα το γιατί πραγματικά εκτίθεσαι.

Τους μαθητάς/Τους καθηγητάς

Η καθαρεύουσα έφυγε αλλά άφησε κάποιες καταλήξεις που διασώζονται μέχρι σήμερα. Καταλήξεις που φέρνουν ένα ελαφρύ μειδίαμα και πολύ αμηχανία σε αυτόν που τις ακούει. Εκείνος που τις λέει είναι ο τύπος που θέλει να κρατάει τις Θερμοπύλες της καθαρεύουσα χωρίς να καταλαβαίνει το κόστος που επιφέρει αυτό στην εικόνα του.

Το λοιπόν

Συνηθίζαμε να το ακούμε στις ελληνικές ταινίες, το λένε και οι παππούδες μας. Εμείς γιατί να το λέμε; Ας τ’ αφήσουμε για πάντα στη λήθη να εξαφανιστεί σαν τις παιδικές ασθένειες.

Μοτοσακό

Θα πείτε «σοβαρά τώρα, λέει κάποιος ακόμα αυτή τη λέξη;» Φυσικά! Η λέξη διασώζεται από τα ’80s και δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις ακούγεται ακόμα. Εσείς που την λέτε, θεωρητικά πρέπει να διαθέτετε ακόμα μαλλί-χαίτη.

Πενάλντι

Για κάποιο αδιανόητο λόγο κάποιοι άνδρες συνηθίζουν να παρατονίζουν το πέναλτι χωρίς να το έχουν ακούσει πουθενά. Εκτός από μέγιστος λαϊκισμός, είναι φερμένο και από μια άλλη εποχή. Ας το ξανασκεφτείς λοιπόν την επόμενη φορά, για δικό σου καλό.