3+1 παίκτες που θα πληρώσουν τα περισσότερα, αν μπει πρόστιμο για φτύσιμο στους αγώνες

Θα γελάσουμε με τα νέα μέτρα στις 4 γραμμές του γηπέδου.
3+1 παίκτες που θα πληρώσουν τα περισσότερα, αν μπει πρόστιμο για φτύσιμο στους αγώνες

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η Fifa πρόσφατα ανακοίνωσε τα μέτρα με τα οποία θα προσπαθήσει να περιορίσει την μετάδοση του κορωνοϊού, όταν με το καλό ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα. Μεταξύ λογικών και λιγότερο λογικών μέτρων, αυτό που ξεχωρίσαμε είναι πως θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα όποιος ποδοσφαιριστής φτύνει εντός αγωνιστικού χώρου.

Εμείς από την πλευρά μας, κάπως πανηγυρίζουμε με το μέτρο. Ποιος από εμάς δεν έχει τύχει να αφήσει διακριτικά το σουβλάκι του στο τραπεζάκι, όταν ο σκηνοθέτης αποφασίσει να κάνει κοντινό στον παίκτη που εκείνη την ώρα αποφασίζει να «καθαρίσει» τον εσωτερικό του κόσμο;

Ok, μπορεί να είναι κάτι άκρως φυσιολογικό, όμως υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που θα πληγούν περισσότερο από το συγκεκριμένο μέτρο.

Ας δούμε τους 3 παίκτες που μας έχουν στιγματίσει το μυαλό με αυτή την εικόνα τους…

Lionel Messi

Ποιος είπε πως ακόμα και ο «βασιλιάς» δεν μπορεί να έχει κακές συνήθειες; Τον Μέσι τον έχουμε δει κατά κόρον να φτύνει το γρασίδι, ας τον απολαύσουμε όμως να φτύνει και τον αντίπαλο σε ένα video από αυτά που θεωρούνται θρυλικά. Δείτε το γιατί δεν θα το ξαναδείτε.

Douglas Costa

Γιατί τι είναι ο ποδοσφαιριστής; Ένα μεγάλο παιδί είναι που λύνει τις διαφορές του με τον τρόπο που το έκανε και όταν έπαιζε μπάλα στην αυλή του σχολείου. Ένα video που δείχνει τον Douglas Costa να κάνει κατά μέτωπο επίθεση στον αντίπαλο του εν καιρώ κορωνοϊού θα μπορούσε να θεωρηθεί κόκκινη, πέναλτι και αποβολή.

Zlatan Ibrahimovic

Θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτυχημένο φτύσιμο, όμως το έκανε ο Zlatan, οπότε είναι απλά μια υπέροχη στιγμή. Αν τον ρωτούσαμε σίγουρα θα μας έπειθε πως αυτό ακριβώς προσπαθούσε να πετύχει. Θα καταφέρει να συμμορφωθεί στα νέα μέτρα εντός αγωνιστικού χώρου;

Πολύ αμφιβάλλουμε…

Βοnus: Cristiano Ronaldo

Εδώ πιο κάτω θα αφήσουμε λίγο χώρο για μια από τις πιο αψυχολόγητες ποδοσφαιρικές στιγμές που έχουμε δει. Ο Ronaldo φτύνει χωρίς λόγο, επειδή μπορεί, ακριβώς μπροστά από την κάμερα που τον απαθανατίζει.

4 στιγμές που συνοψίζονται σε μια φράση: «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις».