3 πιθανά μέρη που μπορεί να βρίσκεται ο γιατρός του Κιμ μετά την αποτυχημένη επέμβαση

Μια λέξη, τρία γράμματα: RIP.
3 πιθανά μέρη που μπορεί να βρίσκεται ο γιατρός του Κιμ μετά την αποτυχημένη επέμβαση

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένας μα κανένας δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει για το ποια μοίρα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Ζει; Πέθανε; Είναι σε κώμα; Βρίσκεται απομονωμένος στη βίλα του και γελάει μαζί μας; Είναι ένα βήμα πριν πατήσει το κουμπί;

Κανείς δεν ξέρει…

Τα κινεζικά ΜΜΕ ξεκίνησαν δειλά δειλά να διαδίδουν πως ο Κιμ υποβλήθηκε σε επέμβαση στην καρδιά, μετά από σοβαρό πρόβλημα που οφείλεται στην παχυσαρκία και το κάπνισμα, η οποία μπορεί να έχει αποβεί μοιραία για την ζωή του.

Τα δημοσιεύματα πλέον κάνουν λόγο για σενάρια διαδοχής, ενώ τα Μέσα της χώρας τηρούν σιγήν ιχθύος και δεν δίνουν καμία απολύτως πληροφορία.

Η σκέψη μας αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα, αλλά όχι στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Η σκέψη μας είναι κοντά στον γιατρό που ανέλαβε να εγχειρίσει τον «βασιλιά» της χώρας με τις άκρως δημοκρατικές επιρροές.

Που να βρίσκεται; Ιδού τα 3 πιο πιθανά μέρη που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε…

Στον βυθό για να σκεφτεί…

Πόσοι από εμάς, μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο δεν ψάχνουμε να βρούμε στη θάλασσα την ηρεμία μας; Διότι αν το ηλιοβασίλεμα και το λυρικό «πλαφ πλαφ» που κάνει το κύμα όταν σκάει στον βράχο δεν είναι χαλαρωτικό, τότε τι είναι; Φυσικά στην περίπτωση του γιατρού, το μέτρο θα ήταν πιο δραστικό. Δεν θα αρκούσε μόνο η βόλτα στην παραλία, θα χρειαζόταν, ίσως, να μελετήσει τον βυθό. Με τσιμέντο στα πόδια.

Στα ενδότερα του νοσοκομείου

Όλοι γνωρίζουμε πως οι γιατροί δεν δουλεύουν, επιτελούν έργο. Το πάθος τους πολλές φορές τους οδηγεί στο να μένουν ακόμα και μετά τη λήξη της βάρδιας τους στο νοσοκομείο. Για αυτό τον λόγο μπορεί και ο γιατρός να αποφάσισε να επισκεφτεί και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου. Ίσως στο νεκροτομείο να καταφέρει να αποσυμπιέσει την ένταση του δύσκολου χειρουργείου.

3 πιθανά μέρη που μπορεί να βρίσκεται ο γιατρός του Κιμ μετά την αποτυχημένη επέμβαση

Στη μπανιέρα του, χαλαρά

Τι πιο ωραίο από το να γεμίσεις νερό τη μπανιέρα σου και να απολαύσεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, μετά από μια δύσκολη μέρα; Έτσι κι ο γιατρός, είναι πολύ πιθανό να ξύπνησε- στο καλό σενάριο-, σε μια μπανιέρα γεμάτη με παγάκια.

Φυσικά το σημείωμα με τον αριθμό που θα πρέπει να επικοινωνήσει όταν συνέλθει θα είναι δίπλα του. Απλά δίπλα του δεν θα είναι το τηλέφωνο…